Žiūrovai išvys dvi kontroversiškai vertinamas ir itin laukiamas komedijas, kurių centre – homoseksualūs herojai. Tai – “Bruno” su garsiuoju Borato vaidmens atlikėju Sacha Baronu Cohenu ir “Myliu tave, Phillip Morris” (‘I Love You Phillip Morris’) su komiku Jimu Carrey, rašoma pranešime spaudai.

Abejingų neliks ir visame pasaulyje milžiniško populiarumo sulaukusio filmo “Saulėlydis” tęsiniui “Jaunatis” (‘New Moon’), pastatytam pagal Stephenie Meyer bestseleriais tapusių knygų apie vampyrus seriją. Taip pat ruošiamasi parodyti naujausią Leonardo DiCaprio ir Martino Scorsese bendrą kūrinį “Shutter sala” (‘Shutter Island’).

Iš ką tik pasibaigusio Kanų kino festivalio į Lietuvą atkeliaus net aštuoni filmai, kurių titruose – garsiausių kino kūrėjų pavardės. Tai – šokiruojantis danų režisieriaus Larso von Triero “Antikristas” (‘Antichrist’) su geriausia aktore Kanuose pripažinta Charlotte Gainsbourg, dukart Auksinės palmės šakelės laimėtojos, režisierės Jane Champion filmas “Ryški žvaigždė” (‘Bright Star’), naujausi režisierių Pedro Almodovaro, Woody Alleno, Alejandro Amenabaro darbai.

Lietuvoje bus parodytas ir režisieriaus Ang Lee filmas “Užkariaujant Vudstoką” (‘Taking Woodstock’) apie legendinį Vudstoko muzikos festivalį, Terry Gilliamo fantastinis filmas “Daktaro Parnaso fantazariumas” (‘The Imaginarium of Doctor Parnassus’), kuriame paskutinį vaidmenį atlieka pernai miręs aktorius Heathas Ledgeris bei prancūzų režisierės Marinos de Van psichologinė drama “Neatsigręžk atgal” (“Ne te retourne pas”) su Monica Bellucci ir Sophie Marceau.

Nacionalinio kino mėgėjai pagaliau išvys net tris ilgai lauktas lietuviškas premjeras: Šarūno Barto filmą “Lisabona Nulis Du”, Igno Miškinio kelio filmą “Artimos šviesos” ir Kanuose MEDIA programos prizu už scenarijų apdovanotą Sauliaus Drungos pilnametražį filmą “Anarchija Žirmūnuose”.

2010 metais planuojama pabaigti ir pristatyti žiūrovams filmą “Tadas Blinda: pradžia”, pasakojantį apie lietuviškos legendos, “svieto” lygintojo Tado Blindos nuotykius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją