Tai įvyko praėjus vos parai po to, kai „Formulės-1“ komandų asociacija (FOTA) paskelbė apie ultimatumą, išsiųsta į FIA. Nepaisant to, „Williams“ patikino, jog pateikusi paraišką kitam sezonui ji vis vien laikosi vieningos FOTA pozicijos.

„FOTA vienybė yra itin svarbi „Williams“ ekipai“, - pareiškė „Williams“ valdybos pirmininkas Adamas Parras.

„Sekmadienį kartu su kitais FOTA nariais raštu kreipėmės į FIA, tęsiant bandymus rasti kompromisą dėl 2010 m. taisyklių. Tačiau verta nepamiršti, kad „Williams“ laikosi sutarčių su FOM (Bernie Ecclestone‘o valdomos „Formula One Management“ – red. past.) bei FIA dėl dalyvavimo pasaulio čempionate nuo 2008 iki 2010 m.

Mums jau yra pilnai sumokėta už mūsų dalyvavimą ir jaučiamės morališkai bei juridiškai įpareigoti pareikšti, jog varžysimės „Formulėje-1“ ir ateityje, kaip tą darėme 30 pastarųjų metų.

Esame įpareigoti mūsų darbuotojų, rėmėjų ir gerbėjų, kuriuos pasiekė gandai apie tai, jog galime neteikti paraiškos kitam sezonui. Kartu mes tęsime darbą FOTA viduje kartu su FOM ir FIA ieškant kompromisų, bet niekas neturėtų dvejoti mūsų pasišventimui F-1 pasaulio čempionatui.“

Kol kas paraiškas dalyvauti 2010 m. sezone pateikė dvi ekipos-naujokės „Campos“, USF1 ir ilgametė F-1 dalyvė „Williams“.

Daugiau informacijos ieškokite www.f-1.lt.