"Sausio pajamų planas buvo viršytas 0,4 procento, tačiau įplaukos antroje vasario pusėje sumažėjo", teigia "Sodros" direktoriaus pavaduotoja Česlava Zabulėnienė.

Pasak jos, pagrindinė priežastis - mažėjantis samdomąjį darbą dirbančių asmenų skaičius. Neigiamą poveikį turėjo tai, jog iš darbo gruodį buvo atleista 33 tūkstančiais žmonių daugiau nei priimta. Tiesa, per sausį į darbą priimta 6, o per vasarį 10 tūkstančių asmenų daugiau nei atleista.

"Sodros" biudžeto išlaidos per du šių metų mėnesius buvo 12 milijonų litų mažesnės nei planuota - buvo planuojama, jog išlaidos sudarys 742 milijonus litų ir viršys planuotas pajamas 63,2 milijono litų. Tačiau paskaičiuota, kad išlaidos sudarys 730 milijonų litų ir jos bus 70 milijonų litų didesnės nei pajamos.

Č.Zabulėnienė prognozuoja, jog per kovą "Sodros" biudžeto įplaukos turėtų padidėti ir sudaryti 354,7 milijono litų. Augimo tikimasi, kadangi savarankiškai dirbantys asmenys įmokas moka ketvirčio pabaigoje. Išlaidos turėtų sudaryti 368,7 milijono litų ir viršyti pajamas 14 milijonų litų.

"Tačiau pirmųjų dviejų mėnesių atsilikimo likviduoti greičiausiai nepavyks", pripažįsta "Sodros" direktoriaus pavaduotoja.

Planuojama, jog balandžio ir gegužės mėnesių biudžetai taip pat bus nesubalansuoti ir tik birželį išlaidos turėtų kiek viršyti arba bent susilyginti su pajamomis.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją