Kaip teigiama pranešime žiniasklaidai, latviai vieninteliai iš Baltijos šalių rengia europinio lygio kroso lenktynes. Prieš keletą metų Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) licenciją buvo gavusi ir Lietuva, kur Plungės „Žemaitijos“ trasoje dvejus metus paeiliui varžėsi geriausieji senojo žemyno kroso meistrai. Tačiau arenos šeimininkams nepavyko rasti rėmėjų ir vaizdingą bei puikiai įrengtą trasą gaubusi aura sumenko.

Tuo tarpu Bauskę atranda vis daugiau šios sporto šakos gerbėjų. Pagal visus standartus įrengtą trasą pamėgo ir sportininkai, vertinantys ją kaip kompaktišką ir labai greitą, tačiau saugią. Važiuojamosios dalies plotis, svyruojantis nuo 13 iki 22 metrų, teikia nemažai galimybių lenkimo manevrams, o jos 940 metrų ilgio ovalas leidžia matyti visus įvykius.

Deja, kaimyninės šalies trasa lietuviams nebuvo palanki. Klaipėdietis, TSK „Baltijos sportas“ atstovas Paulius Pleskovas, vairuojantis „Ford Fiesta ST T16 4X4“ automobilį, finišo liniją kirto šeštas ir savo taupyklę papildė 11 įskaitinių taškų.

Prasčiau sekėsi antrajam Lietuvos atstovui, su LASF licencija Europos čempionate dalyvaujančiam „Automotoprojektų“ komandos lenktynininkui Nikitai Kondrachinui, kuris su „Volkswagen Polo“ buvo tik dešimtas. Už šią vietą lenktynininkui skirti 7 taškai.

Pergalę Bauskėje šventė „Škoda Fabia“ vairuojantis Rusijos atstovas Vadimas Makarovas, kurio sąskaitoje jau 50 taškų ir kuris po trijų etapų tapo čempionato lyderiu.

Rusijos sportininkas pranoko „Mitsubishi Lancer“ vairuojantį vengrą Tomašą Karajų, kuris su 47 taškais dabar užima antrąją poziciją.

Trečioji vieta atiteko irgi „Škoda Fabia“ vairuojančiam Čekijos sportininkui Vaclavui Fejfarui, kuris po trijų etapų pakilo į ketvirtąją vietą, o trečiąją (45 taškai) išsaugojo Italijos lenktynininkas Gianluca Farretti, Latvijoje užėmęs penktąją vietą.

Klaipėdietis P. Pleskovas po trijų etapų surinko 38 taškus ir yra penktas, o N. Kondrachinas su 26 taškais užima šeštąją vietą.

Ketvirtojo etapo lenktynės įvyks liepos 5 d. Čekijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją