“Vilniaus parkavimo kompanija” miesto Centrą ir Senamiestį padalino į dvi zonas - “raudonąją” (Gedimino prospektas, Aušros vartų, Didžioji, Pilies bei Vokiečių gatvės) ir “geltonąją” (likusios Vilniaus Centro, Naujamiesčio, Senamiesčio ir Šnipiškių gatvės).

Vairuotojai, pastatę automobilį “geltonojoje” zonoje už pirmas dvi valandas mokės po 2 litus, o už kitas – po 1 litą. Jei automobilis stovės šešias valandas ir ilgiau, reikės mokėti 8 litus. “Raudonojoje” zonoje mokesčiai už stovėjimą išliks nepakitę – 2 litai už valandą. “Raudonosios” zonos bilietai galios abiejose zonose, “geltonosios” – tik “geltonojoje”.

Be to, vairuotojai Vilniuje už stovėjimą nuo šiol galės atsiskaityti ne tik grynaisiais pinigais, bet ir elektronine “Vilniaus parkavimo kompanijos” kortele.

“Ši paslauga naudinga įmonėms, kurios galės atsiskaityti pavedimu, be to, iš karto gauti sąskaitą-faktūrą”, - teigė J.Tamulis.

Jei anksčiau mėnesinis bilietas kainavo 70 litų, tai naujoji kortelė neturi riboto galiojimo laiko, o klientas pats pasirenka norimą sumą nuo 40 iki 1000 litų. Ją išnaudojus kortelę bet kada galima papildyti atvykus į kompanijos biurą.

Kortelė galioja visuose 150 Vilniuje sumontuotų naujų bilietų automatų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją