Anot Ričardo Rotsteino (Richard Rothstein), 72 metų R. Atkinsas (Robert Atkins) mirė Niujorko "Weill Cornell" ligoninėje, į kurią buvo atvežtas balandžio 8 dieną po to, kai ant apledėjusio šaligatvio netoli savo biuro paslydęs pargriuvo ir susitrenkė galvą.

Gydytojai chirurginiu būdu pašalino iš jo smegenų kraujo krešulį, tačiau mitybos specialistui prasidėjo koma ir jis po daugiau kaip savaitės mirė nuo komplikacijų.

R. Atkinsas (Robert Atkins) sukūrė "Atkinso dietą" - dabar dažniausiai vadinamą "Atkinso mitybos požiūriu", pagal kurį svoris didėja dėl pagrindinio energijos šaltinio angliavandenių, kurių daug yra grūduose, makaronuose, vaisiuose ir bulvėse. Vietoj angliavandenių ir cukraus R. Atkinsas (Robert Atkins) siūlo valgyti daug riebalų ir proteino turinčių produktų - mėsos, kiaušinių ir sūrio. Tada organizmas persiorientuojąs ir deginąs riebalus, o ne angliavandenius.

Įprastinės medicinos atstovai kritikavo jo patarimus, teigdami, kad valgant riebius produktus gal ir galima numesti svorį, tačiau dėl tokios mitybos ilgainiui užsikimš kraujagyslės ir kils širdies ligos.

Kelios pastarojo meto studijos, tiesa, parodė, kad ši dieta gali padėti žmonėms nuvesti svorį nepakenkiant savo sveikatai.

Savo pirmąją knygą "Dietos revoliucija" R. Atkinsas (Robert Atkins) išleido 1972 metais. Nepaisant kritikos, ji ir dar kiti du knygos leidimai pateko į populiariausių knygų sąrašus. Jo paskutinė knyga "Atkinsas visam gyvenimui" pasirodė šiemet.

R. Atkinsas (Robert Atkins) parkrito ankstyvą balandžio 8 dienos rytą, Manhetene eidamas į savo medicinos centrą. Niujorko regioną po netikėtos pavasarinės sniego pūgos dengė kelių centimetrų storio sniego ir ledo sluoksnis.

Prieš vienerius metus pusryčiaujant R. Atkinsui (Robert Atkins) buvo trumpai sustojusi širdis, tačiau vienam jo darbuotojui pavyko jį atgaivinti. Garsiojo dietologo atstovas tada sakė, kad širdies veiklos sutrikimą sukėlė infekcija, o ne "Atkinso dieta".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją