Reikės:

60 g saliero šaknies,
500 g šviežių špinatų lapų,
1 l daržovių sultinio,
1 svogūno galvutės,
1 skiltelės česnako,
žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
60 ml grietinėlės (12 proc. riebumo),
druskos ir pipirų pagal skonį.

Salierą nulupti ir sutarkuoti burokine trintuve. Svogūną ir česnaką nulupti, smulkiai supjaustyti.

Svogūną ir česnaką lengvai apkepinti įkaitintame alyvuogių aliejuje. Sultinį užvirti, suberti tarkuotą salierą ir apkepintą svogūną su česnaku ir virti 10 minučių.

Špinatus nuplauti, supjaustyti ir suberti į sriubą, užvirti ir nuimti nuo ugnies. Truputį atvėsinti ir gerai išplakti elektriniu mikseriu. Vėl supilti į puodą, pakaitinti, supilti grietinėlę. Pagardinti muskato riešutu, druska ir pipirais.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją