Įdarui:
450 g krevečių,
120 g konservuotų bambukų ūglių,
2 valg. šaukštai sojos padažo,
2 valg. šaukštas ryžių acto,
2 arbat. šaukšt. cukraus,
2 valg. šaukšt. alyvų aliejaus,
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų,
5 arbat. šaukšt. kukurūzų miltų.
Tešlai:
2,5 stiklinės kvietinių miltų,
1 valg. šaukštas aliejaus,
pusė stiklinės verdančio ir 1/3 šalto vandens.
Padažui:
3 valg. šaukštai japoniško sojos padažo,
2 valg. šaukštai citrinos sulčių,
1 valg. šaukštas ryžių acto.
Kvietinius miltus suberkite į dubenį ir padarykite viduryje duobutę. Į ją įpilkite pirmiausia pusę stiklinės verdančio vandens, paskui trečdalį stiklinės – šalto ir šaukštą aliejaus. Gerai suminkykite tešlą, iškočiokite iš jos 2 cm diametro “dešrelę” ir supjaustykite ją vienodais gabaliukais. Iš tų gabaliukų iškočiokite apskritimus.
Įdarui sumaišykite supjaustytas krevetes ir smulkintus bambuko ūglius, supilkite padažą, ryžių actą, cukrų ir aliejų. Suberkite į šią masę 5 arb. šaukštelius kukurūzų miltų ir išmaišykite. Ant kiekvieno tešlos apskritimo dėkite po šaukštą įdaro, gerai užsukite tešlos kraštelius ir perriškite koldūną svogūno laišku.
Paruoštus koldūnus dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 5 min. Padažui sumaišykite japonišką sojos padažą, citrinos sultis bei ryžių actą ir patiekite su koldūnais. Papuo6kite citrinos riekele.
Skanaus!