„Keliausime po Lyduvėnų apylinkes, susipažinsime su pavasarį žydinčiais augalais, sužinosime kaip ir kada rinkti vaistinius augalus. Klausysimės mitų, legendų, pasakojimų apie Lyduvėnų lankytinus objektus: bažnyčią, senąjį paštą, buvusią mokyklą, piliakalnius, geležinkelio tiltą ir jo gynybinius įtvirtinimus. Supažindinsime su vandens turizmo Dubysos upe ypatumais. Ievų ir Ievučių, atvykusių į mūsų parką žydint ievoms, laukia staigmenos" – sakė Dubysos regioninio parko direkcijos vyriausioji kultūrologė Laimutė Pečkaitienė.

„Dauguma kelionės maršrutų suplanuoti valstybės saugomose teritorijose – tai unikalūs nacionaliniai ir regioniniai parkai, draustiniai, nuostabaus grožio gamtos kampeliai, saugomas mūsų šalies gamtos paveldas, - sakė Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos direktorė Rūta Baškytė. – Susipažinti su šiomis vertybėmis bus įdomu visiems, kurie, pamiršę savo kasdieninius rūpesčius, išsiruoš į tūkstantmečio kelionę.“

Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba prie Aplinkos ministerijos primena, kad kartu su žurnalu „Kelionės ir pramogos“ Lietuvos vardo tūkstantmečio paminėjimui vykdomas konkursas „Keliauk ir pažink Lietuvą !“ .

Dalyvauti konkurse kviečiami visi, kurie gali judėti pėsčiomis, dviračiais, baidarėmis ar automobiliais. Lankytinas vietas galima rinktis iš 50-ies siūlomų. Maršrutuose numatyta 10 Lietuvos muziejų, 10 unikalių gamtos vietų, tokių kaip Balbieriškio atodanga Nemuno kilpų regioniniame parke, Velnio duobė Aukštadvario regioniniame parke, Ūlos akis Dzūkijos nacionaliniame parke ir kt.

Taip pat numatytas istorijos ir kultūros paminklų lankymas. Lankytinų vietų sąraše yra naujai pritaikytų lankymui unikalių Lietuvos vietų ir mažiau žinomų, taip pat ir proginių (esančių už Lietuvos ribų), susijusių su Lietuvos atradėju šv. Brunonu, kt.

„Kelionių ir pramogų“ keliautojai gali fotografuoti, o geriausios nuotraukos bus skelbiamos spaudoje. Numatytų vietų lankymas bus vertinamas taškais. Surinkusieji po 1000 taškų taps Lietuvos tūkstantmečio keliautojais: jiems bus įteikti Lietuvos tūkstantmečio keliautojo diplomai ir medaliai.

Norintys keliauti turi registruotis iš anksto Dubysos regioninio parko direkcijoje tel. 8-428-70330 arba elektroniniu paštu: dubysosrp@raseiniai.lt

Konkursas tęsis iki vėlyvo rudens. Išsamesnė informacija apie konkursą skelbiama čia:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją