Spektaklio dailininkas ir režisierius Rimas Driežis sujungė du siužetus – liūdną lietuvišką pasaką apie našlaitę Elenytę ir jos broliuką Joniuką, kuris išgėręs vandens iš avino pėdos tapo aviniuku, ir istorinę legendą apie karalienės Barboros ir karaliaus Žygimanto Augusto meilę.

Prieš daugiau kaip dešimtį metų sukurtas spektaklis pelnė lėlininkui R. Driežiui svarbiausią tuomet Lietuvos scenos apdovanojimą – “Kristoforo” statulėlę, o vėliau, keliaudamas po tarptautinius festivalius, “Našlaitė Elenytė ir Joniukas aviniukas” laimėjo net keletą Grand Prix.

Tačiau sunku įsivaizduoti palankesnę erdvę šiam spektakliui, nei gotikiniai Didžiosios menės skliautai, ir palankesnį laiką, nei šylančios artėjančios vasaros dienos. Tuo bus galima įsitikinti jau nuo ateinančios savaitės: po du spektaklius kasdien, 11 ir 13 val.

Vilniaus teatras “Lėlė” vaidins gegužės 19, 20, 21 ir 22 d., bei gegužės 25, 26, 27, 28 ir 29 dienomis.

Teatras sudaro galimybes į Trakus atvykti visomis darželių grupėmis ar mokyklų klasėmis – nuveža ir parveža teatro autobusu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją