Amerikiečių mokslininkai pateikė dviejų tyrimų rezultatus, atliktus 1985 m. ir 2004 m., kuriuose dalyvavo apie 500 vaikų, rašo „The Age“.

Tyrimas parodė nepakitusį prabudimo ir kėlimosi ryte laiką – vaikai ryte keliasi apie 7 val., tačiau miegoti susiruošia pusvalandžiu vėliau nei 1985 metais.

Anksčiau mergaitės į lovą skuosdavo apie 22:10, berniukai – maždaug dešimčia minučių vėliau, ir miegodavo apie devynias valandas.

2004 m. miego trukmė sutrumpėjo, ypač berniukams. Šie miegoti jau eidavo 44 minutėmis vėliau.

Anot mokslininkų, toks režimas padidina miego sutrikimų riziką ir veikia protinį vaikų vystimąsi: mokykloje jie gali būti mažiau dėmesingi, negali normaliai susikaupti ir susikoncentruoti, o visa tai skatina ir mažesnį mokslo žinių įsisavinimą, ir vaiko savivertės jausmo mažėjimą, jei nebepasiveja bendraklasių.

Specialistai pataria: 3-5 metų vaikai privalo miegoti 11-13 valandų; 5-12 metų – apie 10-11 valandų, o 12-18 metų atžaloms reikėtų miegoti 8-10 valandų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją