Todėl negali nesutikti su liaudies išmintimi, kad žmogus planuoja, o Dievas tuo metu juokiasi. Taip nutiko ir panevėžiečiams Loretai bei Vitaliui. Po pažinties internete į pirmąjį pasimatymą su vaikinu nuėjusi mergina nė pagalvoti nedrįso, kad sūpuos ant rankų jo mažylį ir džiaugsis saldžiomis meilės akimirkomis.

Pirmas įspūdis – ne!

Internetu su Vitaliu susipažinusi Loreta tik juoko dėlei parašė kelis laiškelius bei išdavė savo telefono numerį. Maža to, pirmą kartą jį pamačiusi mergina suprato, jog šis nėra jos svajonių vyras ir apie antrą pasimatymą jokių kalbų negali būti. „Pirmieji žodžiai, kuriuos ištariau vos sugrįžusi namo ir pro duris įžengusi, – gyvenime daugiau su juo nesusitiksiu“, – prisiminė pirmojo pasimatymo įspūdžius jauna moteris.

Pamaniusi, jog vaikinas neatitinka jos lūkesčių, nes per pirmąjį pasimatymą su juo netgi nebuvo apie ką kalbėtis, mergina griežtai sau pasakė: „Viskas, daugiau jokio interneto! Tikro draugo, juo labiau vyro, vis tiek ten nerasiu.“

Tačiau, pasirodo, niekada negalima sakyti niekada. Šiuo metu jiedu susituokę jau penkerius metus, augina metukų sūnų.

Bėgo nuo draugo

Loreta prisiminė, kad tuo metu, kai susipažino su būsimu vyru, draugavo su kitu vaikinu. „Dar draugavom, tačiau mudu buvome susipykę, kalbėjome apie išsiskyrimą“, – prisiminė 27-erių metų moteris.

Anot panevėžietės, neapibrėžti santykiai vargino. Pora nuolat pykosi ir vėl taikydavosi. „Atrodė, kad mudu išvien pykstamės, tačiau ir vienas be kito gyventi negalime. Nuo tokių santykių ir mokslai buvo nukentėję, ir ramybės niekada nebūdavo“, – tęsė pašnekovė.

Tuo metu, kai su buvusiu draugu santykiai buvo įtempti, Loretos kambario draugė jai pasiūlė išeitį – nuo meilės reikia gydytis kita meile. „Kaip tik su drauge sėdėjome universiteto bibliotekoje prie kompiuterių, aš jai pasakojau, kad mūsų santykiai su draugu įtempti, ir ji pasiūlė vaikino pasiieškoti interneto pažinčių svetainėje. Pasak jos, kuo susirgau, tuo reikia ir gydytis“, –pasakojo apie pažinties su nauju vyru pradžią moteris.

Abi merginos tądien užsiregistravo pažinčių svetainėje. „Mano draugė tuomet neturėjo vaikino, o aš neprieštaravau tokiam pakvailiojimui. Maniau, kad niekas tikrai neparašys, nes daug apie save nepasakojau. Vos keliais žodžiais apibūdinau charakterį, išvaizdą, pomėgius. Net savo nuotraukos neįkėliau“, – atviravo Loreta.

Jauna moteris prisipažino, kad apie draugystes po pažinčių internetu buvo girdėjusi daug prastų atsiliepimų, todėl patikėti tuo, kad pažintis gali būti labai vykusi, jai buvo sunku. Net ir sulaukusi kelių panorusiųjų susipažinti, mergina į jų laiškus atsakydavo lakoniškai, neparodydama didelio susidomėjimo.

„Tiksliai nepamenu, bet atrodo, jog parašė trys vaikinai. Pirmieji du visiškai nesudomino, o trečiasis kažkuo traukė. Pati nesupratau, bet panorau išsiaiškinti, kodėl visi laiškai ateidavo vidurnaktį. Man tai kėlė įtarimų“, – prisiminė panevėžietė.

Loreta prasitarė, kad su dabartiniu vyru susirašinėjo kelias savaites. Per tą laiką santykiai su buvusiu draugu kiek aprimo. „Nors su draugu ėmėme tarsi ir sutarti, tačiau vis tiek knietėjo išsiaiškinti, koks vaikinas naktimis ne miega, o sėdi prie kompiuterio“, – šypsodamasi kalbėjo moteris.

Tiesa, vėliau paaiškėjo, jog naktimis laiškus jai rašęs vaikinas dieną to padaryti negalėdavo. Mat iš darbo grįžęs vyras prie kompiuterio rasdavo jaunėlį brolį, iki išnaktų besiruošusį abitūros egzaminams.

Nugalėjo smalsumas

Sutarusi susitikti, jauna mergina sutartu laiku nuskubėjo į kavinukę, kur jos turėjo laukti vos iš kelių laiškučių pažįstamas Vitalis. „Aš nujaučiau, kad jis man nepatiks, net nenorėjau eiti į tą pasimatymą, tačiau smalsumas nugalėjo“, – prisiminė moteris.

Loretos nuojauta neapgavo – pirmasis susitikimas buvo nevykęs. Kavinėje buvo sambrūzdis, neįmanoma susikalbėti, o ir vyras pasirodė nesantis merginos idealas. „Po pasimatymo savo kambario draugei išrėžiau, jog daugiau jo matyti nenoriu“, – dėstė toliau pašnekovė.

Po kelių dienų jis vėl paskambino. Nenorėjusi skaudinti mergina pamelavo, kad yra su mama, todėl su juo susitikti negali. „Pamenu, kai jis paskambino, nežinojau, ką jam atsakyti. Nors nenorėjau su juo susitikti, bet tiesiai šviesiai negalėjau išdrožti, kad man daugiau neskambintų. Nors man tai nebūdinga, mane tarytum kažkas sugriebė už liežuvio, kad neleptelčiau netinkamų žodžių. Greičiausiai mums buvo lemta ir kitą kartą susitikti“, – neslėpė Loreta.

Moteris tikino, jog su kambario drauge pradėjo diskutuoti apie naują pažintį ir bandyti rasti švelniausią būdą, kaip Vitaliui pasakyti, kad jis Loretos nedomina.

„Aš draugei aiškinau, kad su juo tikrai nenoriu daugiau susitikti. Labiausiai man kliuvo, kad jis tebuvo vos keliais centimetrais aukštesnis už mane. Buvau jauna idealistė – šalia savęs įsivaizdavau bent 10–20 centimetrų aukštesnį vaikiną“, – nusijuokė moteris.

Draugės įtaka

Draugė netikėtai tarstelėjo: „O kas tau svarbiau: ar žemas geras žmogus, ar aukštas, bet tave, tarkim, muštų?“ Loreta nutarė dar kartą susitikti. „Įsivaizdavau, kad kambario draugė mane palaikys, patars, kaip galėčiau atstumti nepatikusį vaikiną, tačiau diskusija pasisuko kita linkme. Ji man rėžtelėjo tokius žodžius, kurie privertė susimąstyti“, – atviravo jauna moteris.

Kitą kartą paskambinus Vitaliui, mergina sutarė susitikti. Šįsyk Loreta su juo laiką leido vaikštinėdami paupiu, tolėliau nuo civilizacijos triukšmo, ir ramiai šnekučiuodamiesi. „Antrasis pasimatymas buvo įdomesnis. Mudu pasikalbėjome, pastebėjau, jog turime daug bendrų dalykų, tikslų, panašiai mąstome apie ateitį. Jis prisipažino, jog neseniai patyrė nesėkmę su mergina“, – pasakojo Loreta.

Panevėžietė prisipažino, kad vis dėlto jai vaikino greitai perprasti nepavyko. „Mane pradėjo traukti tai, jog iki galo jo nesupratau. Kiti mano pažįstami vaikinai buvo lyg atversta knyga, o Vitalis kitoks. Atrodė, lyg kažko nepasako, kažką slepia. Tas noras daugiau apie jį sužinoti skatino mane su juo vis dažniau susitikti, kol galų gale tie susitikimai virto rimtais santykiais“, – sakė Loreta.

Gesino jausmus

Moteris prisipažino, jog įsiliepsnojusią naują meilę pradėjo gesinti buvęs draugas. Sužinojęs apie naująjį Loretos bičiulį, stengėsi prarastą mylimąją susigrąžinti. „Kai jam pasakiau, jog pamilau kitą vaikiną, jis pasidarė itin draugiškas, geras. Pasirodė, jog jis gali kurti ir eiles, žadėti aukso kalnus, kartą net pro langą šokti žadėjo“, – kalbėjo Loreta.

Moteris prisipažino: nors jau buvo apsisprendusi, kuris vaikinas jai rūpi labiau ir su kuriuo nori būti, buvusysis ją taip atakavo, jog jai reikėjo atitrūkti nuo abiejų ir sprukti į kitą miestą, išjungus mobiliojo ryšio telefoną. Ir tai negelbėjo. Reikėjo grįžti ir apsispręsti, su kuriuo vaikinu ji nori likti. „Supratau, kad negaliu bėgti. Man tuo metu atrodė, jog myliu du vyrus, o išsirinkti negalėjau, nes vienas vaikinas traukė vienomis savybėmis, kitas žavėjo kitomis“, – aiškino pašnekovė.

Ir vienas, ir kitas prisiekinėjo amžiną meilę, tačiau sunkiausia buvo susigaudyti jausmuose. „Mano vyras žinojo apie buvusią padėtį, tačiau mano apsisprendimui niekada nedarė įtakos, elgėsi kaip visada, manęs nespaudė, o buvęs draugas – priešingai. Galbūt tai ir leido man greičiau apsispręsti. Supratau, jog buvusio draugo meilė – tai nenoras, kad atitekčiau kitam“, – paaiškino savo apsisprendimą Loreta.

Ji atviravo, kad tik sutikusi tekėti už Vitalio suprato, jog nedaro klaidos. Apie tai sužinojęs buvęs mylimasis irgi kažkaip greitai apsiramino ir pamiršo dar neseniai žadėtą amžiną meilę.