B.Lubys taip pat pasiūlė leisti Lietuvos bendrovėms, panorusioms dalyvauti "Lisco" privatizavime, už šios įmonės akcijas mokėti 10 metų.

"Kol Lietuvoje nebus stabilios valdžios, niekas pinigų į Lietuvą iš šalies neatves", - sakė B.Lubys. Kita vertus, Pramonininkų konfederacijos vadovas pripažino, jog be užsienio investuotojų įmonės privatizuoti nepavyks.

Prieš privatizuojant įmonę, B.Lubio teigimu, ji turi būti restruktūrizuota, atskiriant keltų linijas nuo trampinio laivyno.

Diskusijoje dalyvavęs Socialdemokratų partijos vadovas Algirdas Brazauskas teigė, jog jo vadovaujama partija iš esmės pasisako už "Lisco" privatizavimą, tačiau pabrėžė, kad konkrečių pasiūlymų dėl bendrovės privatizavimo eigos socialdemokratai pateiks trečiadienį.

A.Brazausko pareiškimą sveikino premjero patarėja Ona Juknevičienė, pasak kurios, privatizuoti "Lisco" yra būtina, nes per artimiausius penkerius metus į bendrovę reikia investuoti 175 mln. JAV dolerių, o tokių lėšų nei bendrovė, nei valstybė šiam tikslui skirti negali.

Į susitikimą kviestas VTF vadovas Povilas Milašauskas neatvyko. Jis posėdžio dalyviams atsiųstame rašte teigė, jog vykstant deryboms jis negali komentuoti ir aptarinėti su "Lisco" privatizavimu susijusių klausimų.

Po susitikimo premjero patarėja Ona Juknevičienė BNS teigė, kad pasikeitimas nuomonėmis apie "Lisco" privatizavimo eigą yra naudingas, tačiau pabrėžė, jog viešos diskusijos šiuo klausimu, vykstant deryboms su potencialiu investuotoju, gali stabdyti ir taip užsitęsusią privatizavimo eigą.

Dabar Turto fondas ir Danijos bendrovė "DFDS Tor Line" derasi dėl papildomo susitarimo, pagal kurį už "Lisco" akcijas Vyriausybė norėtų gauti didesnę kainą bei didesnes investicijas į įmonę, nei buvo suderėta su Olandijos bendrove "Bredo", pernai pasitraukusia iš derybų. Pastaroji už kontrolinį "Lisco" akcijų paketą (76,36 proc.) buvo įsipareigojusi sumokėti 47,6 mln. dolerių ir investuoti 76 mln. dolerių. Derybas numatoma užbaigti iki gegužės 1 dienos.

Vyriausybė tikisi, kad "DFDS Tor Line" investuos į "Lisco" ne mažiau kaip 51,2 mln. JAV dolerių (204,8 mln. litų), investicijos į įmonę siektų 92 mln. dolerių (368 mln. litų). Vyriausybės atstovai taip pat yra ne kartą pareiškę, jog "Lisco" bus parduodama atsižvelgiant į smulkiųjų akcininkų ir vežėjų interesus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją