Koncerno vadovybę papiktino tai, kad "Status ir partneriai", valdantys 34,39 porc. SBA akcijų, nepaisydami įvykusio akcininkų susirinkimo, surengė dar vieną susirinkimą.

"Koncerno SBA valdyba oficialiai pareiškia, jog tokie naujųjų SBA akcininkų - "Status ir partnerių" veiksmai šiurkščiai pažeidžia Lietuvos Respublikos Akcinių bendrovių įstatymą. Be to, šie veiksmai diskredituoja koncerno vardą, trukdo jo normaliam darbui bei kenkia SBA reputacijai Lietuvoje ir užsienyje", - teigiama pranešime.

"Status ir partnerių" surengtame susirinkime, kuriame nedalyvavo du iš trijų koncerno akcininkų - SBA prezidentas Arūnas Martinkevičius (valdo 50,5 proc. koncerno akcijų) ir buvęs SBA Pramonės įmonių valdymo departamento direktorius Rimas Varanauskas (15,11 proc.) - nuspręsta SBA įstatinio kapitalo nedidinti.

Kitame SBA akcininkų susirinkime, kuriame dalyvavo, bet nebalsavo "Status ir partneriai", buvo nutarta papildomais piniginiais įnašais 11 mln. litų padidinti įstatinį kapitalą - nuo 28,5 mln. iki 39,5 mln. litų. Nutarta, kad naujai išleidžiamų koncerno akcijų galės įsigyti visi dabartiniai koncerno akcininkai proporcingai turimam akcijų skaičiui.

Praėjusį šeštadienį surengti abu SBA akcininkų susirinkimai įvyko esant areštuotoms visoms koncerno akcijoms.

Kauno apylinkės teismas praėjusią savaitę areštavo bendrovei "Status ir partneriai" priklausančias visas SBA akcijas ir uždraudė įmonei su koncerno akcijomis atlikti bet kokius veiksmus, taip pat ir balsuoti, o Vilniaus apygardos teismas areštavo A. Martinkevičiui ir R. Varanauskui priklausančias SBA akcijas, uždrausdamas disponavimą jomis, įskaitant ir balsavimą akcininkų susirinkimuose.

"Dabartiniai "Status ir partnerių" veiksmai verčia manyti, jog ši abejotinos reputacijos įmonė, pamindama įstatymus, siekia susidoroti su viena sėkmingiausiai dirbančių Lietuvos bendrovių", - teigiama SBA pranešime.

"Status ir partnerių" generalinis direktorius Sigitas Živoltas BNS sakė, kad Kauno apylinkės teismo nutartis dėl įmonei priklausančių SBA akcijų areštavimo yra niekinė, o akcininkų sprendimas dėl įstatinio kapitalo didinimo neteisėtas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją