"Reikia daug laiko komandą grąžinti tarp penkiasdešimties geriausiųjų ekipų. Nustoti dirbti šia kryptimi nežadame",- ketvirtadienį spaudos konferencijoje Vilniaus oro uoste teigė nacionalinės rinktinės treneris.

Ketvirtadienį šalies nacionalinė bei olimpinė (iki 21 metų amžiaus) Lietuvos futbolo komandos užsakomuoju reisu išskrido į Vokietiją, kur penktadienį bei šeštadienį žais Europos futbolo čempionatų atrankos mačus su vokiečiais.

"Nacionalinėje futbolo rinktinėje problemų daug, tačiau nesame nusiteikę taip, kaip apsirengę - juodai",- kalbėjo A.Liubinskas. Pasak jo, dėl traumų į Vokietiją nevyksta gynėjas Andrius Skerla, Lietuvos futbolo rinktinės kapitonas saugas Raimondas Žutautas bei puolėjas Robertas Poškus. Dėl šeimyninių aplinkybių padėti komandai šįkart atsisakė gynėjas Aurelijus Skarbalius. Trečiadienį tik lengvai treniravosi čiurnos traumą baigiantis gydytis puolėjas Edgaras Jankauskas. Ar pastarasis futbolininkas šeštadienį atstovaus Lietuvos rinktinei mače su planetos vicečempionais, A.Liubinskas nebuvo tikras.

"Entuziazmo ir noro treniruotėse buvo per akis, nors laiko pasirengti mačui - nedaug",- tvirtino A.Liubinskas. Pasak jo, komandoje yra 20 futbolininkų, iš kurių tik 18 bus šeštadienio rungtynių protokole. Etikos sumetimais jis atsisakė įvardinti galimą komandos sudėtį šeštadienio mače su Vokietija bei kam bus patikėtos komandos kapitono pareigos.

"Po diskusijų komandos sudėtis gali keistis. Rytoj dar turėsime treniruotę. Rinktinės sudėtyje yra septyni Lietuvos klubuose rungtyniaujantys futbolininkai",- sakė treneris.

Nenorėdamas atskleisti rinktinės žaidimo schemos, gerai nusiteikęs A.Liubinskas pridūrė, jog žaidžiamas bus "ne krepšinis, o futbolas".

Treneris apgailestavo, jog iki šiol buvusi neteisinga futbolininkų atrankos į Lietuvos rinktinę strategija. Buvo renkamasi iš pernelyg siauro rako žaidėjų. "Norisi turėti apie 30 žaidėjų, iš kurių būtų galima pasirinkti",- tvirtino A.Liubinskas. Be to, jo vertinimu, užsienio klubuose rungtyniaujantys futbolininkai ne visada geresni už Lietuvos vienuolikių žaidėjus.

Lietuvos rinktinės trenerio asistento Valdo Ivanausko teigimu, komandos treniruotės ne ypač geromis "Žalgirio" stadiono Vilniuje sąlygomis palikusios gerą įspūdį.

"Treniruotėse vaizdas buvo efektingas. Komandoje kita psichologinė atmosfera. Atsiranda disciplina, kurios anksčiau nebuvo",- kalbėjo V.Ivanauskas. Pasak trenerio licenciją Vokietijoje gavusio V.Ivanausko, šeštadienio lietuvių varžovus jis "pažįstąs idealiai".

"Jie gali savo lyderių netektis kompensuoti kitais futbolininkais ir žaidimo schema nuo to nenukentės",- apie būsimuosius varžovus kalbėjo V.Ivanauskas.

Lietuvos olimpinės rinktinės vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys, kurio vadovaujama komanda su vokiečiais žais jau penktadienį, buvo patenkintas vienulikės pasiruošimu mačui.

"Visi sveiki ir dega noru gerai sužaisti. Kaip bus - pamatysime rytoj",- sakė V.Liubšys.

Po šeštadienio rungtynių Niurnberge, kitas 2004 metų Europos futbolo čempionato V atrankos grupės rungtynes Lietuvos nacionalinė rinktinės balandžio 2-ąją Kaune žais su Škotija.

Europos futbolo čempionato V atrankos grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Vokietija     2  2  0  0  4:1  6
2. Škotija       2  1  1  0  4:2  4
3. Islandija     2  1  0  1  3:2  3
4. Lietuva       3  1  0  2  2:5  3
5. Farerų salos  3  0  1  2  3:6  1
Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją