Kaip informuoja "Sodros" Komunikacijos skyrius, naujasis pavaduotojas kuruoja Informacinės sistemos duomenų tvarkymo ir Dokumentų tvarkymo skyrius. Jo pareiga - užtikrinti fondo valdybos ir jos įstaigų informacinės sistemos plėtrą, jos atitikimą saugumo standartams ir kitiems reikalavimams.

M. Strumskis yra baigęs Vilniaus universiteto Fizikos fakultetą, turi gamtos mokslų daktaro laipsnį. 1985-1995 metais dirbo Vilniaus universitete, po to Valstybinėje mokesčių inspekcijoje. Buvo atsakingas už Mokesčių inspekcijos informacinę sistemą. Teisės universitete M. Strumskis dėsto mokesčių ir finansų teisę.

Šiuo metu "Sodrai" laikinai vadovauja Česlava Zabulėnienė. Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Vilija Blinkevičiūtė yra žadėjusi konkursą į laisvą "Sodros" direktoriaus vietą paskelbti dar šį mėnesį.

Buvęs "Sodros" direktorius Dalius Prevelis iš šių pareigų pasitraukė po kilusio skandalo, paaiškėjus, jog "Sodros" kompiuterių priežiūros konkursą laimėjo iki tol informacinių technologijų srityje nežinoma bendrovė "Etnomedija" ir iškilus į viešumą, jog su šios bendrovės akcininku Jurijumi Nacvalovu D. Prevelį sieja ne tik dalykiniai, bet ir asmeniniai ryšiai.

Vadovo netekusią "Sodrą" per šį laiką sukrėtė ne vienas skandalas - Valstybinė duomenų inspekcija nustatė, kad "Sodra" savo duomenų baze leidžia naudotis ne tik JAV ambasadai, bet ir Vidaus reikalų ministerijai bei specialiosioms tarnyboms ir taip pažeidžia Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo reikalavimą.

Valstybės kontrolė, patikrinusi visus fondo 2001-2002 metais skelbtus viešuosius pirkimus, paskelbė, kad "Sodra" nuolat pažeidinėjo Viešųjų pirkimų įstatymą.

Liko neįgyvendintas ir buvusio "Sodros" vadovo pažadas iki praėjusių metų pabaigos visiems apdraustiesiems perduoti "Sodros" laiškus, kuriuose būtų nurodytos fondui sumokėtos įmokos nuo 1994 metų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją