Ypač liūdnai lietuviams susiklostė pirmasis kėlinys - po grubių Lietuvos vartininko klaidų įvarčiai į mūsų vartus krito jau pirmą ir trečią minutėmis. Sunki rungtynių pradžia bei slidi aikštės danga lietuvių jaunius išmušė iš vėžių ir iki rungtynių pertrauką skelbiančio švilpuko mūsų rinktinė praleido dar du įvarčius - 23-ą ir 37-ą minutėmis.

Antrojo kėlinio pradžia lietuviams nežadėjo nieko gero - 52-ą minutę airiai dar labiau padidino savo persvarą. Vis dėlto Lietuvos futbolininkai sugebėjo atsitiesti ir pakeisti žaidimą - daugiau kontroliavo kamuolį, atlikdavo taiklesnius perdavimus, patikimiau gynėsi. Kelis kartus lietuviai pavojingai grasino varžovų vartams, tačiau rezultato sušvelninti nepavyko.

Komandos vyriausiasis treneris Antanas Vingilys po rungtynių sakė, kad galutinį rezultatą labiausiai nulėmė prasta rungtynių pradžia. "Pirmas kėlinys buvo labai sunkus, jo pradžia išmušė mus iš vėžių. Vartininkas padarė grubių, vaikiškų klaidų ir jau trečią minutę rezultatas buvo 0:2. Pirmajame kėlinyje taip ir nesugebėjome atsitiesti. Antrajame žaidimas šiek tiek išsilygino, atrodėme daug geriau", - Futbolas.lt teigė strategas.

"Airių komanda yra gerai sukomplektuota, jiems padėjo ir žiūrovų palaikymas, o mūsų komandai toks tarptautinis turnyras yra pirmas. Kaip bebūtų, pamatėme, ko trūksta ir klaidas taisysime. Žinoma, gaila, kad rezultatas toks nuviliantis", - sakė A. Vingilys.

Kitame turnyro mače tarp Belgijos ir Latvijos vienuolikių taip pat netrūko įvarčių, o pergalę išplėšė paskutinę rungtynių minutę įvartį įmušę belgai - mačas baigėsi 4:3 (1:0). Su pastaraisiais trečiadienį susigrums ir Lietuvos jauniai.

Lietuvos U-16 rinktinės sudėtis: Skarupskas, Raziūnas, Artimavičius, Kapustinas, Chvestko (60' Aleksandravičius), Kazlauskas, Krasnovskis, Kiselevskis (70' Stanulevičius), Galdikas, Breivė (71' Burba), Petravičius (55' Ganusauskas).