Jena kyla, krintančioms akcijų rinkoms paskatinus atsisakyti prekybos valiutų skirtumu, kurioje investuotojai naudoja žemesnio pelningumo valiutas, tokias kaip jena, pirkti didesnio pelningumo turtui ir valiutoms.

Naujosios Zelandijos doleris pasiekė šešių metų žemumą dolerio atžvilgiu, Rezervų banko valdytojui Alan Bollard pareiškus, kad yra galimi tolimesni bazinės palūkanų normos mažinimai.

Anot Reuters, Naujosios Zelandijos doleris nukrito iki 0,5077 dolerio.

Susirūpinimas dėl užsitęsusio pasaulinės ekonomikos smukimo išaugo, pasirodžius Japonijos vyriausybės naujienoms, kad gamybos užsakymai gruodžio mėnesį nukrito 9,6 procento.

Vėlyvoje JAV prekyboje euras nukrito 0,4 procento iki 1,2906 dolerio po to, kai ketvirtadienį nukrito daugiau nei 1 procentą. Euras nukrito 1 procentą iki 115,35 jenos.

Ketvirtadienį investuotojas George Soros Austrijos laikraščiui teigė, kad euras neatgaus savo pozicijų, kol Europos Sąjunga neparengs plano, kaip susitvarkyti su “blogu” turtu.

Taip pat euro paklausą sumažino Europos centrinio banko prezidento Jean-Claude Trichet komentarai, kad ECB gali sumažinti bazinę palūkanų normą žemiau 2 procentų. "Euras yra parduodamas, tikintis Europos centrinio banko bazinės palūkanų normos mažinimo šį pavasarį", teigė Osamu Takashima, Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ vyriausias valiutų strategas.

Krintant akcijų rinkoms, doleris nukrito 0,7 procento iki 89,39 jenos, tačiau esant Japonijos kompanijų dolerio paklausai, JAV valiutos nuostoliai yra riboti. Tokijo Nikkei indekso vidurkis nukrito 3,1 procento. Per mėnesį Nikkei nusmuko 9,8 procento ir tai yra didžiausias mėnesio kritimas nuo spalio.

Šaltinis
Šias finansų rinkos naujienas bendradarbiaudami su "Reuters" rengia UAB “Admiral Markets”, www.forextrade.lt (tel. 8-5-210-4841).
naujienos
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją