Nuo šalčio labai svarbu išmokti apsaugoti vaikus, ypač kūdikius. Maži vaikai dažniausiai būna namuose, tad jų organizmas dar "nemoka" reguliuoti savos temperatūros. Dėl šios priežasties jie gali greičiau peršalti ir susirgti.

Kai atšąla oras, vaikas rizikuoja nušalti kai kurias kūno dalis. Kaip geriausia juos apsaugoti? Štai keli patarimai, kurie pravers visiems rūpestingiems tėvams.

Žiemą, kai šalta, išėję į lauką nenešiokite vaiko ant rankų ar nešioklėje (prie savo pilvo). Vaikas gali nušalti ranką ar koją, jeigu jūs netyčia stipriai ją prispausite prie savęs.

Taip pat rizikinga, jeigu jūs nešite savo vaiką nešioklėje ant nugaros ir jo nematysite. Ką jau kalbėti apie kitus pavojus: taip nešdami vaiką galite paslysti, nes žiemą šaligatviai ir keliai slidūs. Kai šalta, vaiką geriau vežkite vežimėlyje ir būtinai jį šiltai apkamšykite.

Vaiko galūnės yra labai jautrios. Reikia visiškai apsaugoti nuo šalčio jo rankas, ausis ir pėdas. Taip pat nereikia pamiršti galvos, kuri taip pat turi būti šiltai apdengta. Šilta kepurė mažam vaikui yra būtina.

Kad vaikui būtų šilta, reikia jį aprengti taip, kad jo odą dengtų kuo daugiau drabužių sluoksnių. Oras, esantis tarp jų, šildo kūną tarsi dvigubo stiklo langai kambaryje.

Vaiko oda yra labai gležna. Jai ypač kenkia labai žema arba labai aukšta temperatūra. Patepkite mažylio veidą ir rankas riebiu kremu.

Kai šalta, vaikas gali norėti daugiau gerti. Negalvokite, kad troškina tik karštas oras, šaltas - taip pat. Taigi ir per šalčius vaikui reikia duoti reguliariai atsigerti.

Jeigu su vaiku išvažiuosite automobiliu šaltuoju metu ir atsitiks taip, kad jūs negalėsite pajudėti iš vietos (užpustys kelius ar dėl šalčio neužsives automobilis), būtinai turėkite su savimi mobilųjį telefoną (pasirūpinkite, kad jo baterija būtų gerai įkrauta). Taip pat apsirenkite šiltai (jūs ir jūsų vaikas). Pasiimkite pakankamai šilto gėrimo ir maisto, jeigu vaikas įpratęs kas keletą valandų valgyti.