„Mes suprantame šiuo metu susiklosčiusios ekonominės situacijos šalyje sudėtingumą, tačiau turime akcentuoti, kad mūsų valdomų įmonių anksčiau pateikti skaičiavimai remiasi šių metų rugsėjo 16 d. „Leo LT” akcininkų – Vyriausybės ir bendrovės „NDX Energija“ patvirtinta strategija, tikslais ir priemonėmis juos pasiekti“ – sako LEO LT valdybos pirmininkas Gintautas Mažeika.

Anksčiau Ūkio ministerija išplatino pareiškimą , kuriuo paragino VST, RST ir dar vieną „Leo LT" bendrovę „Lietuvos energija" šiemet nedidinti savo paslaugų kainų. Tokiu atveju esą galim būtų pasiekti, kad elektra gyventojams nuo 2009 m. brangtų 3 ct/kWh iki 36 ct/kWh.

VKEKK patvirtinus tarifus LEO LT peržiūrės veiklos strategiją ir kreipsis į akcininkus su siūlymais kaip subalansuoti įmonių tikslus ir užtikrinti, kad nenukentėtų strateginių projektų įgyvendinimas. Pasak Gintauto Mažeikos, įmonės toliau įgyvendins griežtą efektyvumo didinimo politiką ir prognozuoja, kad antrinių įmonių sąnaudos kitais metais mažės rekordiškai – apie 70 milijonų litų.

2008 metų gegužės 20 dieną įkurta „Leo LT” yra nacionalinė elektros energetikos bendrovė, per savo antrines įmones valdanti pagrindinę Lietuvos Respublikos elektros energetikos sistemos dalį – elektros energijos perdavimo ir skirstomuosius tinklus. 61,7 proc. „Leo LT” akcijų valdo Lietuvos Respublikos Vyriausybė, 38,3 proc. – bendrovė „NDX Energija“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją