„Visą laiką vėluoju - į senatvę kažkas ten pasidaro“, - skubėdamas šypsosi dienos herojus. Vos pasilabinę, akimis nulydime choreografą į persirengimo kambarį ir laukiame jo prie mažosios baleto salės, kur vyks rytinis apšilimas. 1994 metais šokėjo karjerą baigęs vyras stengiasi išlaikyti formą, o ir diena kitokia, kaip pats sako, po rytinės mankštos.

Netrukus skubame pusryčiauti teatro „bufete“, kur kalba pasisuka apie darbą Lietuvoje, kultūrą ir Seimą ir naująjį kultūros ministrą.

Vėliau skubame į baleto prekių parduotuvę, kur J. Smoriginas skuba apžiūrėti, ar visi jo šokėjai pasimatavo batelius spektakliui.

Dienai įpusėjus, J. Smoriginas trumpam su mumis atsisveikina. Namuose jo laukia baletui skirtos muzikos perklausa.

Netrukus vėl sakome „sveiki“ Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų gimnazijoje, kur įsikūręs J. Smorigino teatras „Vilniaus baletas“. Žvelgdami į repetuojančius šokėjus, nejučia prakalbame apie televiziją.

Visa J.Smorigino diena – videoreportaže

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją