Šv. Kūčių vakarą paaiškės, kam iš 24 pretendentų atiteks „Didžioji auksinė širdis“, „Kilnioji auksinė širdis“, „Jaunoji auksinė širdis“, „Auksinė širdelė“, „Taurioji auksinė širdis“ bei „Auksinės širdies bendruomenės“ ir „Auksinės širdies organizacijos" apdovanojimai.

„Didžioji auksinė širdis“ bus įteikta už viso gyvenimo darbus, „Auksinė širdelė“, „Jaunoji auksinė širdis“, „Kilnioji auksinė širdis“ – skirtingų amžiaus grupių savanoriams, „Pasaulio auksinė širdis“ – tam, kuris rūpinasi ne tik savo šalies žmonėmis.

Balsuoti už kandidatus galima interneto portale DELFI ir telefono numeriu 19902. Paskambinę pasirinkite žmogaus, už kurį balsuojate, numerį. Jei balsuojate SMS – į laukelį įrašykite žmogaus, už kurį balsuojate, numerį ir išsiųskite žinutę numeriu 19902.

Balsuoti galima iki gruodžio 12 dienos. DELFI lankytojų balsai bus susumuoti su telefonu gautais balsais.

Daugiausiai DELFI skaitytojų balsų surinkusiam nominatui atiteks DELFI įsteigtas „Tautos balso“ apdovanojimas.

Pristatome „Auksinės širdies bendruomenes“ ir „Didžiąją auksinę širdis“, įteikiamą savanoriui senjorui, už kuriuos jau galite balsuoti ir telefonu.

„Auksinės širdies bendruomenės“

„Mes mokomės būti kartu. Tai reikalinga mums patiems. Užupis paradoksalus – tai aukščiausia Vilniaus vieta. Čia gyvena ir patys turtingiausi žmonės, ir visiški vargšai. Užupis – mūsų visų namai. O namuose nėra žodžio svetimas“, - sako Užupio respublikos prezidentas Romas Lileikis.

Kaimo žmonės sumąstė prie parko įrengti aikštelę vaikams žaisti. Projektą pavadino „Žaisk parko prieglobstyje“ ir dalyvavo konkurse. Bariūnų kaimo žmonės prašė pinigų tik vaikų žaidimo aikštelės įrangai įsigyti. Sumontuoti pažadėjo savo jėgomis.

Kasmet bendruomenė renka gražiausią sodybą, sveikinami jubiliejaus sulaukę bendruomenių nariai, rengiami renginiai po atviru dangumi, nes bendruomenė neturi savo patalpų.




„Didžioji auksinė širdis“

Ponia Zina jau 20 metų yra žmonių, kurie nieko neturi, draugė.

Aleksandra ne tik globoja kelis vienišus garbingo amžiaus senolius, bet ir užsiima labdaringa veikla – ieško paramos skurdžiai gyvenančioms šeimoms ir net šalims.



Pagyvenusiems vienišiems žmonėms suteikia džiaugsmo ne tik juos lankydama, skaitydama savo kurtas eiles, bet ir organizuodama jiems skirtus renginius, šventes




Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją