Drama “Hercogienė” sukurta remiantis biografės Amandos Foreman knyga “Džordžiana, Devonšyro hercogienė”. Tikrais faktais paremta XVIII a. istorija pasakoja apie paprastą merginą, ištekėjusią už Devonšyro hercogo ir tapusią žmonių numylėtine, įtakinga politine figūra, dievinama stiliaus ikona. Nepaisant iš pirmo žvilgsnio tobulo gyvenimo, hercogienė ir hercogas išgyveno itin nelaimingą santuoką, kuri abu sutuoktinius pastūmėjo į meilužių glėbius.

Saulo Dibbo režisuotame filme pagrindinį, Devonšyro hercogienės vaidmenį atlieka Keira Knightley, jos vyrą - šaltą ir viską apskaičiuojantį hercogą - filmų “Šindlerio sąrašas”, “Anglas ligonis” žvaigždė Ralphas Fiennesas. Įsimintiną vaidmenį sukūrė ir britų kino ikona Charlotte Rampling.

Ir A.Foreman knyga, ir filmas apie Devonšyro hercogienę gretinami su princesės Dianos istorija. Šias dvi iškilias moteris sieja ne tik giminystės ryšiai: jos abi buvo nekilmingos, tačiau ištekėjusios ir tapusios aukštuomenės dalimi tapo žmonių numylėtinėmis, vertinamomis dėl žmogiškumo ir stiliaus pajautimo. Jų abiejų santuokos iširo dėl atsiradusios meilužės.

Nepaisant akivaizdžių panašumų, filmo kūrėjai sako kino juostą kūrę būtent apie XVIII a. veikėjus ir istorijos su po trijų šimtmečių susiklosčiusia princesės Dianos istorija specialiai nesieję.

K. Knightley vaidinti hercogienę sutiko net neperskaičiusi filmo scenarijaus. Apsispręsti dėl vaidmens padėjo detalė: aktorę sužavėjo prie atsiųsto scenarijaus prikabinta milžiniška balta stručio plunksna ir auksinis kaspinas. „Kai pamačiau scenarijų, pamaniau - nesvarbu, kas čia yra, bet tai fantastiška“, - sako aktorė.

Aktorę sužavėjo vaidmens dvylipiškumas: „Ji - didžiulė tų laikų žvaigždė, stiliaus ikona, politiškai įtakinga ir tuo pačiu tokia pažeidžiama šeimoje ir tokia vieniša“.

Ypatingas vaidmuo šiame filme tenka ne tik kino pasaulio žvaigždėms, bet ir kostiumams bei perukams. Pasak K. Knightley, dėl stipriai suveržto suknelės korseto būdavo itin sunku kvėpuoti, o perukai būdavo iš sudėtingų konstrukcijų, tarsi paukščio narvas, todėl juos nešiojant linkdavo galva. “Gali puikiai suprasti, kodėl moterys tuomet nuolat alpdavo ir buvo laikomos silpnąja lytimi”, - įžvalgomis dalijasi jaunoji aktorė.

“Hercogienė” Lietuvos kino teatruose bus pradėta rodyti nuo gruodžio 12 d.

Filmo treileris:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją