Filmo platintojų “Acmefilm” atstovai buvo užversti prašymais paankstinti premjeros datą. Su rašytojos Stephenie Meyer novele “Saulėlydis”, pagal kurią pastatytas filmas, populiarumu pasaulyje varžosi tik J.K.Rowling knygų serija apie Harį Poterį. “Saulėlydis” Lietuvoje, kaip ir visame pasaulyje, turi net gerbėjų klubą, kurio atstovai nekantriai laukia knygos ekranizacijos.

Filme „Saulėlydis“ susipina siaubo, romantikos ir trilerio žanrai, jis pasakoja apie mirtingos merginos ir vampyro meilę.

Amerikos kino ekspertai šį filmą iš karto pasmerkė sėkmei. Ir ne tik dėl knygos populiarumo - jo garso takelis, sudarytas iš tokių hitų kaip Travis „Why Does it Always Rain on Me?“, Radiohead „Creep“ ir kitų, dar nepasirodžius filmui jau karaliavo JAV topų viršūnėse.

Variety.com duomenimis, jau išpirkti visi bilietai į 2000 artimiausių filmo seansų. “Saulėlydis” pateko į 6-ąją daugiausiai išankstinių bilietų parduodančių filmų sąrašo vietą, nukonkuruodamas tokius kino gigantus kaip “Seksas ir miestas” bei “Žiedų valdovas”.

Filmo premjeros Los Andžele metu ant raudonojo kilimo pasirodysiančių filmo žvaigždžių laukė minios klykiančių gerbėjų, neleidžiančių žvaigždėms ramiai praeiti. Toronte filmo gerbėjai, nepaisydami šalčio ir lietaus, prie kino teatro įsirengė stovyklą ir ten nakvojo laukdami premjeros, per kurią galėjo išvysti savo kino dievukus.

Pagrindinio vaidmens – vampyro - atlikėjas Robertas Pattinsonas sakė per kelias dienas išdalinęs milijardus autografų. Aktorė Kristen Stewart, vaidinantį vampyrą įsimylėjusią merginą, teigė nesitikėjusi, jog filmas sulauks šitokio populiarumo. „Neįprasta atvykti į premjerą ir matyti žmones verkiančius“ , - apie žiūrovų ir gerbėjų reakciją kalbėjo K. Stewart.

Pati “Saulėlydžio” autorė S.Meyer teigia nesuvokianti parašytos knygos fenomeno. “Siužetas gimė mano galvoje kaip sapnas. Aš jį užrašiau. O po to staiga suvokiu, kad nebegaliu nepastebėta įžengti pro duris!” Kritikų teigimu, “Saulėlydis” parašytas itin vaizdinga, tačiau tuo pačiu natūralia maniera, kurį sužavėjo daugelį vampyrų tematika besižavinčių jaunuolių.

Filmo treileris:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją