Kauniečiai antradienį iš Karmėlavos oro uosto specialiai užsakytu lėktuvu išskrido į Sopotą, kur trečiadienį žais su vietos „Asseco Prokom“ klubu. „Žalgiris“ po dviejų mačų turi du pralaimėjimus, o lenkai praėjusią savaitę namie sutriuškino Nansi SLUC ir iškovojo pirmą pergalę.

Su „Asseco Prokom“ iš legionierių žais vienintelis Lorenas Woodsas. Kartu su juo rungtyniaus 9 lietuviai.

„Kiekvienos Eurolygos rungtynės yra svarbios, tačiau šis mačas yra ypatingas tuo, jog žaidžiame su tiesioginiu oponentu dėl patekimo į kitą etapą“, - pergalės kainą klubo svetainei internete įvertino komandos strategas Gintaras Krapikas. Treneris nesiryžo vertinti, ar varžovai parankūs, ir teigė, jog viską parodys rungtynės.

„Vis dėlto prieš pat sezono pradžią varžovai sugebėjo surinkti pajėgią sudėtį“, - pastebėjo G. Krapikas.

„Pirmajame mače jie nusileido „Montepaschi“ tik devyniais taškais. Manau, jog tai neblogas rezultatas, nes rungtynės vyko lygiai, be to, atsilikdami sugebėjo pasivyti priešininkus ir tik pačioje pabaigoje tas pranašumas padidėjo. Antrajame ture Sopoto krepšininkai sudaužė prancūzus trisdešimties taškų skirtumu. Tai rodo, kad jie tikrai geroje formoje ir turi ambicijų prasimušti tarp keturių geriausių grupės komandų“, - trečiadienio varžovus vertino G. Krapikas.

„Tikiuosi, jog pirmieji teigiami žingsniukai, kurie buvo matyti per pirmąsias 25 minutes rungtynėse su „Montepaschi“ ir didžiąją dalį mačo su „Šiaulių“ komanda, bus pratęsti ir turėsime ekipą, kuri suprasdama susitikimo svarbą atiduos visas jėgas ir kovos dėl pergalės“, - kovingai nusiteikęs buvo vyriausiasis „Žalgirio“ treneris.