Šventės metu buvo įteikti pažymėjimai donorystės žymūnams ir garbės donorams.

Daugelis pakalbintų šventės dalyvių džiaugėsi dviejų dalių koncertu ir išreikšta organizatorių pagarba jų tvirtam apsisprendimui – neatlygintai kraujo donorystei. Šiauliečių Kriščiūnų šeima yra ne tik nuolatiniai kraujo donorai, bet ir aktyvūs kraujo donorystės propaguotojai.

Vidas Kriščiūnas suskaičiavo, kad kraujo dovanojo jau net 33 kartus, o paklaustas, kodėl tai daro, atsako: „Žinodamas, kad kažką gelbėja mano kraujas, jaučiu pakylėjimą. Neįsivaizduoju, kaip galima imti pinigus už kraują, kaip jį įkainoti, nes man tai nėra nei prekė, nei paslauga. Apie donorystę kalbu su savo šeimos nariais ir trokštu, kad jie taip pat kada nors taptų neatlygintinos donorystės šalininkais“.

Į koncertą atvyko ir Lietuvos estrados dainininkas Rytis Cicinas su drauge Neringa. Kadangi R. Cicinas yra reguliarus neatlygintinas kraujo donoras, tai jam šis renginys buvo maloni staigmena. Dainininkas jau nebeskaičiuoja, kiek kartų yra aplankęs Kauno kraujo centrą, kuriame nuolat aukoja savo kraujo.

Jis kviečia visus žmones susimąstyti ir skatina pasiryžti donorystei: „Visi tie, kurie nebijo adatų ir jų kraujas yra sveikas turėtų paaukoti jo dalelę tiems, kam jo labiausiai trūksta. Mes nė vienas nesame apsaugotas nuo nelaimės, todėl būtina atiduoti simbolinę duoklę tarsi avansu į priekį“.

Susirinkusieji džiaugėsi, kad jų dovanotas gerumas buvo pagerbtas ir įvertintas. Daugelio nuomone šis renginys turėtų padidinti visuomenės sąmoningumą ir paskatinti kitus žmones duoti kraujo, nes jis yra reikalingas nuolatos. Avarijos, traumos, komplikuotas gimdymas, operacijos – tai išbandymai, kuriuos bet kurią akimirką gali atsiųsti likimas. Skatinama apie tai pamąstyti ir suskubti kuo greičiau padėti tiems, kas šią akimirką kovoja su mirtimi.

Padėti kitam, o ne kuriuo nors būdu pasipelnyti – pagrindinis savanorių kraujo donorų motyvas. Neatlygintina kraujo donorystė siejama su pilietiškumo jausmu ir parodo, kokioje brandžioje visuomenėje mes gyvename, rašoma Kraujo donorystės centro pranešime spaudai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją