Negaliu sakyti, kad romanų niekada nebuvo, bet kad moteris pirktų sekso paslaugas? Tiesa, kartais lengva pakibti ant kokio nors aferisto kabliuko, taip atsitiko mano draugei, ją praktiškai išprievartavo.

Kas gali daugiau laukti nepatyrusių sekso turistų?

Vilniaus šeškinės poliklinikos moterų konsultacijos vedėja, gydytoja akušerė - ginekologė Vilma Vasjanova:

Sekso turistais vadinami asmenys, kurie kitas vietoves ir šalis lanko būtent dėl seksualinių paslaugų. Šiaip romantikai, siekiantys prasiblaškyti, nelaikomi sekso turistais. Tačiau kartais romanus užmezga nepatyrę, išsiblaškę ar nenuovokūs turistai, kurių kelionės maršrute tikrai nebuvo seksualinės krypties.

Kelionių vadovuose turistai nuolat raginami gerai įsidėmėti vietas, kuriose keliaujama, tos šalies valiutą, susipažinti su papročiais, vengti nežinomų patiekalų ir gėrimų, alkoholio maišymų, nepatikėti savo daiktų nepažįstamiems asmenims, neleisti už save mokėti baruose ar turguose, nesilankyti atokiose vietose. Tačiau retas turizmo gidas perspėja apie pavojus, gresiančius sekso srityje. Šiuo požiūriu bet kuris keliautojas gali prarasti sveiką nuovokos ir rizikos jausmą, susigundyti įvairiais pasiūlymais.

Kartais visai nepažįstama moteris ar vyriškis, pasinaudoję turisto naivumu ar kvailumu, pavagia jo daiktus ir pinigus. Pasimylėjus be apsaugos priemonių galima užsikrėsti lytiniu būdu perduodamomis ligomis, hepatitu, ŽIV. Neretai susižalojama lytinius organus. Nubrozdinimai, įtrūkimai, žaizdelės, mėlynės, kraujavimas - dažnas atpildas į erotines erdves įsiveržusiems vyrams ir moterims, užmiršusiems atsargumą.

Naudinga žinoti ir apie kai kurių šalių seksualinius papročius ir net įstatymus. Pavyzdžiui, JAV kai kuriose valstijose yra uždraustas oralinis ir analinis seksas. Kai kuriose arabų šalyse bauda ar kalėjimu baudžiama ne tik alkoholio vartojimas, bet ir moters labai atviru kūnu pasirodymas gatvėje.

Labai įdomūs skirtumai susiję su seksu automobiliuose. Sakykim, JAV arba Olandijoje seksas automobilyje yra labai populiarus, tačiau štai Prancūzijoje seksas automobilyje stebint liudininkams baudžiamas bauda ar kalėjimu iki vienerių metų. Tačiau sako, kad šis įstatymas praktikoje dar nė karto nebuvo pritaikytas. Belgijoje automobilinio sekso mėgėjus taip pat baudžia. O štai Olandijoje galioja nerašyta taisyklė nefilmuoti ir nefotografuoti prostitučių raudonajame kvartale - už tai galima stipriai nukentėti.

Teigiama, kad Turkija, Egiptas, Tunisas yra moterų rojus, tačiau sekso ištroškusiems vyrams čia nėra ko veikti. Bet kurio amžiaus moteris, jei tik ji pati panorės, čia gali užmegzti kurortinį romaną. Tiesa, jis žymiai sėkmingiau klostysi už pinigus. Filipinai, Kuba, Brazilija, Tailandas laikomi vyrų sekso turistų rojumi. Europoje laisvamaniškumu ir seksualiniu liberalumu ypač garsėja Olandija ir Vokietija, dar Prancūzija, Čekija, Ispanija (jos Kanarų salos, Kosta Brava kurortai).

Naudinga žinoti ir dar kai kuriuos faktus. Oficialiais duomenimis, apie 23 tūkstančiai Tailando gyventojų ir beveik kas trečias žmogus kai kuriose Afrikos šalyse yra užsikrėtę ŽIV virusu. Tailande mėgsta seksą derinti su meditacija ir meditaciją su seksu - neaišku, kur prasideda viena ir baigiasi kita.

Kinijoje norintiems pabandyti tantrinio sekso siūloma įvairių afrodiziakų, opiumo. Kai kurių Afrikos šalių moterys praktikuoja vadinamąjį sausą seksą, todėl vyrai gali pažeisti savo lytinius organus. Tailande itin įspūdinga brunetė gali pasirodyti esanti transvestitas.

Svarbu atsiminti: kokį pasilinksminimo būdą pasirinktumėte, svarbu nepamiršti savęs ir atsargumo, savo sveikatos visomis prasmėmis.