Tačiau atrodo, kad pirmą kartą po 1979 m. Islamo revoliucijos pasirodžius pirmajam moteriškam madų žurnalui, mes galime tapti drabužių pokyčių liudininkais. Ketvirtinis žurnalas, pavadintas “Lotous”, pasižymintis ryškiomis spalvomis ir inovatorišku dizainu, kuriam įtaką darė tradiciški persiški kostiumai, yra unikalus fenomenas mados ištroškusioje šalyje.

“Visos moterys mėgsta rengtis elegantiškai, o iranietės nėra jokia išimtis,” teigė Mahla Zamani, Irano madų dizainerė, leidžianti naująjį žurnalą ir sukūrusi drabužius, užpildančius šiuos blizgančius naujojo leidinio puslapius. “Savo modeliuose aš naudojau daug gražių spalvų ir tai dariau norėdama suteikti moterimis psichologinį ir dvasinį paskatinimą.

Juoda spalva yra skirta gedului ir sielvartui. Aš manau, kad Irano moterys jaučiasi prislėgtos paprasčiausiai dėl tamsių spalvų drabužių.” Zamani, kuri beveik prieš dešimtmetį iš bankininkystės perėjo į mados verslą, jau yra pademonstravusi ne vieną savo kolekciją mados pristatymuose Teherane. “Aš sumoderninau tradicinių drabužių modelius norėdama parodyti moterims, kad jos gali atrodyti patraukliau ir tuo pat metu išlikti visiškai ištikimos Islamo principams,” aiškina ji.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją