Antradienio vakarais rengiamose peržiūrose pamatysime tiek sovietmečiu kurtą dokumentinę medžiagą – mažai matytus archyvinius kino kronikų kadrus, 7-to ir 8-to dešimtmečių savo žanru unikalius Gedimino Skvarnavičiaus kino anekdotus, - tiek naujesnę, pastarųjų metų dokumentiką ir meninius filmus.

Pasak pranešimo spaudai, programoje, parengtoje bendradarbiaujant su Lietuvos kinematografininkų sąjunga ir medijų švietimo centru „Meno Avilys“ – Petro Abukevičiaus, Romo Lileikio, Arūno Matelio, Almanto Grikevičiaus ir kitų režisierių darbai. Daugelio peržiūrų metu bus pakalbinti ir autoriai.

Spalio mėnesį taip pat bus pristatyti „Skalvijos“ kino akademijos studentų darbai Vilniaus tema.

Kino peržiūras netrukus papildys kviestinių architektų, menininkų, dizainerių ir urbanistų pranešimų bei diskusijų serija miesto istorijos, architektūros ir dizaino klausimais.

Rugsėjo 25d. įvyks įvadinė istorinė diskusija apie Lietuvos miestus ir upes: Vilnius, Kaunas ir Klaipėda.

Visi kino seansai – nemokami.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją