Apdovanojimai įteikti 19-oje kino ir televizijos nominacijų. Geriausiu 2002 m. rusišku filmu pripažinta Aleksandro Rogožkino kino juosta "Gegutė". Kaip skelbia Rusijos elektroninė žiniasklaida, pats režisierius "Auksinį erelį" pelnė už geriausią režisūrą ir filmo scenarijų.

Tarp kitų apdovanotųjų - aktorė Natalija Gundareva, įvertinta už geriausią moters vaidmenį filme "Rostovas tėtė", Viktoras Byčkovas - už geriausią vyro vaidmenį filme "Gegutė", operatorius Jurijus Nevskis ir kompozitorius Aleksejus Rybnikovas - už geriausius darbus filme "Žvaigždė".

"Auksiniais ereliais" apdovanoti ne tik kino, bet ir rusiškų televizijos ir animacinių filmų ir serialų kūrėjai - režisieriai, antro plano aktoriai, dailininkai, vaizdo ir garso operatoriai, montuotojai. Už geriausią užsienio filmą, pernai rodytą Rusijos kino teatruose, apdovanotas filmo "Amelija" režisierius Jeanas Pierre'as Genetas. "Auksinį erelį" režisieriui įteikė prancūzų komikas Pierre'as Richardas.

Nacionalinė kinematografijos menų ir mokslų akademija buvo įkurta pernai pavasarį Rusijos kinematografininkų suvažiavimo sprendimu. Akademijos prezidentu buvo išrinktas garsus režisierius Vladimiras Naumovas. Kino akademikais tapo režisieriai Nikita Michalkovas, Andronas Končialovskis, Glebas Panfilovas, Sergejus Kolosovas, Georgijus Danelija, Aleksejus Balabanovas, Emilis Lotianu, Jevgenijus Matvejevas, taip pat iškilūs aktoriai Olegas Basilašvilis, Aleksejus Batalovas, Henrikas Borovikas, Olegas Tabakovas, Michailas Uljanovas, Kirilas Lavrovas, kiti šalies kultūros veikėjai.

Pirmą kartą "Auksiniai ereliai" įteikti pernai birželį Tarptautiniame Maskvos kino festivalyje. Minėtoji kino akademija yra antroji Rusijos nacionalinė kino akademija. Pirmoji, įsteigta 2001 metais ir vadovaujama režisieriaus Eldaro Riazanovo, skiria "Nikės" kino apdovanojimus.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją