Pasak renginio režisierius Lino Ryškaus, pagrindinis šventės akcentas bus neįprastas apšvietimas, vaizdo instaliacijos ir minimalistinės dekoracijos, kurias sukūrė teatro dailininkė Jūratė Paulėkaitė.

"Tai nebus karnavalinis renginys, kaip pernai. Šiais metais nestatome jokių papildomų aikštelių ar laiptų dainininkams karstytis", praėjusią savaitę spaudos konferencijoje sakė prodiuseris. Maždaug trijų valandų renginį Vilniaus koncertų ir sporto rūmuose ves Daiva Tamošiūnaitė ir Rolandas Vilkončius.

"Radiocentro" programų direktorius prognozavo, jog renginio dieną visi bilietai bus išpirkti, tačiau jo prognozės nepasitvirtino. Likus pusdieniui iki koncerto pradžios, patys pigiausi bilietai buvo dar pardavinėjami. Penktus metus rengiami geriausių metų muzikantų rinkimai sutapo su "Radiocentro" dešimtmečiu.

Pasak radijo stoties programų direktoriaus Donato Bučelio, per penkerius metus renginys įgijo gerą vardą, o dalyvavimą jame grupės laiko prestižu. Be to, tai bene vieninteliai apdovanojimai Lietuvoje renkami pačių klausytojų, t.y. vartotojų, o ne profesionalų. "Todėl šiuos apdovanojimus galima drąsiai laikyti populiarumo barometru", sakė D. Bučelis.

Pirmaisiais apdovanojimų teikimo metais rinkimuose dalyvavo apie 12 tūkstančių klausytojų, pernai - jau apie 80 tūkstančių. Šiais metais tikimasi sulaukti apie 100 000 tūkstančių balsų.

Kiekvienais metasi keičiasi ne tik nominuotųjų vardai, bet ir patys apdovanojimai. Šiais metais į pailgą smėlio laikrodį panašius apdovanojimus sukūrė Šarūnas Šlechtavičius. Apvertus apdovanojimą, jo viduje pamažu išryškės laimėtojo vardas.

"Radiocentro" 2000 metų apdovanojimai suskirstyti į 8 kategorijas. Tai - geriausia atlikėja, grupė, albumas, atlikėjas, šokių grupė, debiutas, roko grupė, daina. Kiekvienoje nominacijoje yra nuo trijų iki septynių pretendentų.

Taip pat bus paskelbtas "Lietuvos Top dešimtuko" nugalėtojas bei apdovanojimas už muzikinius nuopelnus. Pastarasis, pasak D. Bučelio, yra subjektyvus "Radiocentro" sprendimas. Koncerte gros "B'avarija", "Biplan", Deivis, "Delfinai", "Funky", "Lemon Joy", "Mango", "Naktinės personos", "Pikaso", Marijonas Mikutavičius, "Karališkoji erdvė".

Koncerto svečias - populiari Italijos jaunimo muzikos grupė "Eiffel 65". Tarp numatomų pasikviesti grupių buvo ir populiarioji Sonique (Sonyk), tačiau jos vadybininkai negalėjo suderinti dainininkės tvarkaraščio. Nepatekę į renginį, po kelių dienų apdovanojimų ceremoniją ir koncertą galės pamatyti per televiziją.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją