Ketvirtadienį 17.30 val. kino centre „Garsas“ vyks išskirtinė 80-ojo jubiliejaus šventė. Lankytojai galės pasidžiaugti Lietuvos kino žvaigždžių paradu, populiariausiomis dainomis iš kino filmų, kurias atliks P.Meškėla ir I.Griškelytė. Taip pat bus rodomas visų laikų garsiausias ir brangiausias nebylusis filmas, kurį gyvai įgarsins R.Bagdonas.

„Garsas“ – pirmasis ir šiuo metu vienintelis išlikęs kino teatras Panevėžio mieste. Jis Panevėžio miesto savivaldybės tarybos sprendimu įvertintas aukščiausia kultūros centrų kategorija. „Garso“ istorija prasidėjo 1928 m. liepos 14 d., kai Nina Fridmanienė savo namuose (Respublikos gatvėje) atidarė kino teatrą „Sirena“. Kino teatras 1939 m. pirmasis Panevėžyje pradėjo rodyti įgarsintus kino filmus ir nuo tada buvo pavadintas „Garso“ vardu.

1968 metų rudenį senojo kino teatro vietoje duris atvėrė tuo metu moderniausias plačiaformatis kino teatras „Garsas“, turintis valstybinės įmonės statusą. Siekiant išsaugoti krizės ištiktą kino teatrą, 1992 m. „Garsas“ buvo reorganizuotas į kultūros centrą „Garsas“, praplečiant jo veiklą. Po 1999 metų investicinio projekto įgyvendinimo išsiplėtė kino teatro veikla.

Kaip ir kiekvienais metais, vyks filmų festivalis „Aš+Miestas=Kinas“, kuris bus jau ketvirtasis. Panevėžiečių sukurti filmai miesto tematika bus demonstruojami plačiajai auditorijai. Šis festivalis – puiki dovana miestui, jo gimtadieniui, kuris vyksta kasmet, rugsėjo pirmą savaitgalį. Kino kūrėjai turės galimybę viešai prabilti ir interpretuoti miesto tema. Raginama pažvelgti į savo miestą per kino kameros objektyvą. Tai gali būti filmai apie miestą, draugus, artimus žmones, šeimos narius, apie tai, kokia aplinka supa kuriantįjį.