„Tikimės, kad vilniečių iniciatyva jų asmeninės erdvės taip pat virs galerijomis, namų langai ir durys – netikėtais paveikslais, biurai – teatro scenomis, balkonai bus papuošti rankdarbiais, - sako projekto „Menas netikėtose erdvėse“ vadovė Daina Urbanavičienė. – Ši iniciatyva bus įvertinta komisijos, kuri trims originaliausiems įteiks vertingus prizus.“

Miesto gyventojų idėjas šiais metais vertins menotyrininkės Austėja Čepauskaitė ir Julija Fomina bei menininkė ir TV laidų vedėja Nomeda Marčėnaitė.

Kūrybiškiausias sostinės gyventojas gaus du nacionalinės programos VEKS rėmėjo Oficialaus kultūros partnerio bendrovės „flyLal“ aviabilietus į pasirinktą šalį, antros vietos laimėtojas – kavos restorano „Double coffee“ 100 Lt kuponą, o trečios vietos laimėtojas – vertingus VEKS suvenyrus.

Šioje kūrybinėje akcijoje gali dalyvauti kiekvienas Vilniuje gyvenantis ir dirbantis žmogus, kuris sugalvos kaip netikėtai papuošti savo erdvę – laiptinę, kiemą, buto langus, balkoną, biurą. Savo idėją reikia užregistruoti interneto svetainėje (kad žiūrovai žinotų, kur ieškoti jūsų meno) bei realizuoti ją. Projekto rengėjai primena, kad viskas prasideda nuo idėjos, galbūt kūryba jūs užkrėsite savo kaimynus ir draugus!

Pernai rugsėjį pirmą kartą vykusio projekto „Menas netikėtose erdvėse“ metu savo erdves buvo papuošę 12 vilniečių. Pirmąją vietą komisija skyrė Kostui Brazauskui už Užupio g. 21 namo kieme esančio neveikiančio fontano „atgaivinimą“ „CD instaliacija fontane“ – puošybą kompaktiniais diskais, imituojančiais vandenį.

Antrąją vietą užėmė Užupio g. 7 namo gyventoja Solveiga Gutautė, kuri kartu su vyru ir būriu draugų sukūrė instaliaciją „(Ne)išskalbtos eilės“ – ant skalbinių virvių kieme iškabino eilėraščiais aprašytus drabužius.

Trečiosios vietos laimėtoja Rasa Baradinskienė piešiniais „Džiaugsmo sodas“ dekoravo Bokšto ir Subačiaus gatvių kampe esančio namo laiptinės sienas.

Paskatinti ar išprovokuoti miestiečiai kviečiami kurti ir pagyvinti rudenėjantį miestą. Nuo šiol kiekvienas yra menininkas – ir tegul ne tik menininkai tai žino!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją