"Štai vėl gavau žinutę iš Gruzijos, kurioje man atsiuntė karščiausias naujienas. Dabar jau ir aš suprantu, kad Rusija toli peržengė iki šiol deklaruotos taikdariškos misijos ribas ir tapo agresore", - neslėpė apmaudo režisierius.

Nors jo šeima gyvena Vokietijoje, tačiau Gruzijoje liko brolis ir sesuo su šeimomis bei daug artimų žmonių. "Žinoma, ir man kilo mintis viską mesti ir grįžti į Gruziją. Tačiau tai būtų lengviausias kelias. Dorai pamąstęs supratau, kad manęs dėl amžiaus į armiją tikrai nebeimtų ir į priešakines linijas nesiųstų, - jaudindamasis kalbėjo B. Kupreišvilis. - Todėl nusprendžiau likti čia ir tęsti darbą. Juk tai, ką darau, taip pat yra būdas pranešti pasauliui apie Gruziją ir neteisėtus Rusijos veiksmus."

Režisierius tikino premjerai parengęs staigmeną, tačiau kas tai bus, dar neatskleisiantis. Viena aišku, tai bus susiję su Rusijos vykdoma kampanija prieš Gruziją.

B.Kupreišvilis sakė, kad jam nerimą kelia tik tai, kad keturi būsimojo spektaklio kūrėjai, dekoracijos ir dalis lėlių liko Gruzijoje:

"Todėl negaliu iki galo atsipalaiduoti ir nuolat esu įsitempęs. Jie turėtų į Lietuvą atvykti kitą savaitę. Tačiau darbas ir repeticijos vyksta toliau. Manau, kad per savaitę viskas baigsis ir spektaklio premjera įvyks kaip ir numatyta - rugsėjo 12-ąją."

B.Kupreišvilis Klaipėdoje stato spektaklį apie seną lėlių teatro aktorių, kuris sužino, kad dėl senyvo amžiaus yra atleidžiamas iš darbo. Aktoriaus vaidmuo patikėtas scenos grandui Vytautui Paukštei.