Tešlai reikės:


100 g sviesto,
½ stiklinės cukraus,
1 kiaušinio,
kelių lašų migdolų esencijos,
1 ½ stiklinės miltų,
1 ½ arbat. šaukšt. kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos.

Įdarui:

5 stiklinių mėlynių,
2 šaukštų apelsinų likerio,
1 arbat. šaukšt. citrinos žievelės.
2 stiklinių grietinės,
2 kiaušinio trynių,
½ stiklinės cukraus,
½ arbat. šaukšt. migdolų esencijos.

Gaminimas:

Išmaišykite sviestą su cukrumi, po to dėkite kiaušinį ir migdolų esenciją. Atskirame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Sumaišykite abiejų indų turinį ir suminkykite tešlą. Tešlą iškočiokite ir dėkite į kepimo formą.

Mėlynes apliekite likeriu, užbarstykite citrinos žievele ir suberkite ant tešlos.

Atskirame inde išplakite grietinę su tryniais, cukrumi ir migdolų esencija. Gauta mase apliekite pyragą iš viršaus. Orkaitę įkaitinkite iki 170°C ir kepkite pyragą maždaug valandą. Vėliau atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją