Neištikimybės priežastys

Gražios meilės su vedusiu vyru ieškotojoms reikėtų suvokti, kad žodį „meilė“ ji ir jos mylimasis dažnai supranta skirtingai. Mergina niekam neįsipareigojusi, taigi psichologiškai ji laisva. O štai vedusiam vyrui rasti meilužę – sunkus psichologiniu požiūriu žingsnis.

Iš esmės yra dvi sutuoktinių neištikimybės priežastys.

Pirma: siekiama nepasiduoti šeimyninio gyvenimo monotonijai, o ją įveikti ypač sunku. Beje, monotonija dažniausiai kankina ne kurį nors vieną, o abu sutuoktinius.

Antra neištikimybės priežastis yra didelės psichologinės bėdos, tiesiogiai nesusijusios nei su seksu, nei su vedybiniu gyvenimu. Dažniausiai šių bėdų vyras nesuvokia (arba atsisako pripažinti) ir bando viską išspręsti susiradęs meilužę.

Tai gali būti paveldima

Pastebėta, jog į trumpalaikius meilės romanus linkę tie vyrai, kurie nebijo rizikuoti, mėgina pasiekti tikslą bet kokia kaina ir per trumpą laiką. Ramus gyvenimas jiems nepakenčiamas, užtat noras patirti ir įveikti visus sunkumus – milžiniškas.

Tyrimai rodo, kad šie bruožai paveldimi, taigi galima kalbėti apie tam tikrą neištikimybės geną. Jeigu sutikote būtent tokį vyrą, apie stabilius šeimyninius santykius net nesvajokite – bus amžina kova ir nesibaigiantys nuotykiai.

Išeina tas, kuriam sunkiausia

Daugybė žmonių, kurie šeimoje atlieka tradicinį maitintojo ir gynėjo vaidmenį, laikui bėgant pradeda jausti emocinį atotrūkį nuo artimųjų. Vaikai ir žmona nenori trikdyti tėvo ir vyro, atitolinti jo nuo svarbių reikalų, taigi emocinis kontaktas silpnėja, didėja atotrūkis tarp sutuoktinių. Ilgainiui vyras pradeda jausti diskomfortą. Jis klaidingai mano, kad artimiesiems reikalingas tik kaip materialinių gėrybių nešėjas.

Išeitis – šeimoje sukurti tokią atmosferą, kad būtų malšinamas emocinis alkis, bet vyras namie ir toliau liktų lyderis. Bet tai padaryti nelengva. Ir štai atsiranda ji – jauna ir žavinga, o svarbiausia – nepriklausoma nuo buitinių rūpesčių. Kai periodiški bėgiojimai į „kairę“ perauga į stabilų ryšį, atsiranda nauja bėda – vidinė kova ir kančia.

Apskritai vyrams ir moterims, meilužiams ir meilužėms reikėtų įsiminti vieną aksiomą: pirmas iš šeimos išeina tas, kam joje sunkiausia.