Salotoms reikės:
100 g datulių,
225 g braškių,
½ agurko (smulkiai supjaustyto),
mėtų šakelių papuošimui.
Padažui:
125 ml neriebaus jogurto arba grietinės,
1 šaukšto mėtų (smulkiai pjaustytų),
1 šaukšto braškių sirupo,
druskos, juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį.
Gaminimas:
Perpjaukite kiekvieną datulę ir išimkite kauliukus. Datulių minkštimą supjaustykite mažais kubeliais. Sudėkite braškes, agurką ir susmulkintas datules į lėkšteles arba į vieną didelį indą.
Sumaišykite visus padažo ingredientus. Apliekite salotas padažu ir papuoškite mėtų šakelėmis.
Braškių sirupo galite nusipirkti prekybos centre. Tačiau jeigu jo neturite, galite pakeisti skystu skaidriu medumi.
Skanaus!