Kadangi cholesterolio yra tik kiaušinių tryniuose, ką nors kepant, galima mušti vieną kiaušinį ir porą jo baltymų, o omletą galima kepti iš vieno kiaušinio ir dviejų ar net keturių kiaušinio baltymų.

Valgykite daugiau maistingų ir nebrangių pupų bei kitų ankštinių, kuriuose yra vandenyje tirpios celiuliozės, šalinančios iš organizmo cholesterolį. Todėl tiems, kurių cholesterolio kiekis padidėjęs, rekomenduojama per dieną suvalgyti bent po saują pupų, pupelių ar kitokių ankštinių.

Rytais valgykite avižų košę arba po porą šiltų avižinių bandelių, užsigerdami arbata.

Tiems, kurių padidėjęs cholesterolio kiekis, pakanka suvalgyti po porą morkų kasdien ir po kurio laiko pastebėsite, kad jo kiekis sumažėjo net dešimčia procentų.

Daugiau patariama valgyti žalio česnako, kuris kraujyje mažina žalingų riebalų kiekį. Tačiau nereikia pamiršti, jog karščiu apdorotas česnakas praranda visas maistingąsias savybes.