Seksas – ne svarbiausia, bet be jo neapsieisi

Nebūtina mylėtis kasdien ar kas tris dienas. Apskritai nesvarbu, kiek kartų per savaitę tai darote ir kiek laiko tam skiriate. Svarbiausia, kad sekso būtų tiek, kiek reikia kiekvienam iš sutuoktinių: jei jūs nepatenkinti, anksčiau ar vėliau prieisite tą stadiją, kai svetimi žmonės ima atrodyti patrauklūs ir neištikimybės perspektyva tampa daugiau nei reali, rašo žurnalas „Domašnij očag“.

Be to, seksologai tvirtina, kad reguliarus seksas vyrams būtinas, kitaip jie nustoja justi ryšį su partnere ir atitolsta nuo jos. O kai jūs nepakankamai artimi fiziškai, atsiranda emocinė distancija, o tai reiškia, kad jūs dar mažiau norite mylėtis. Galiausiai atsiduriate užburtame rate.

Lieskite vienas kitą nebūtinai tik lovoje

Paplitęs tarp daugumos porų stereotipas: arba jūs nusiteikę seksui ir tuomet vakaras baigiasi lytiniu aktu, arba nenusiteikę ir tuomet net neliečiate vienas kito. Arba viskas, arba nieko. Seksologų tyrimai rodo, kad sutuoktiniai, kurie liečia vienas kitą tiesiog šiaip, junta kur kas artimesnį ryšį.

Lengvas prisilietimas, greitas bučinys, masažas – visa tai leidžia sutuoktiniui pajusti, kad jis jums malonus, kad jus traukia prie jo, net jei šiandien jūs per daug pavargę mylėtis. O ir šiaip po vieno prisilietimo neretai būna kitas, trečias... Ir labai gali būti, kad po kurio laiko abu pajusite, kad nuovargis ne toks didelis, kaip atrodė.

Tegu konfliktai baigiasi seksu

Jei po karščiausio konflikto jūs taikotės ir mylitės, tai tolygu prisipažinimui meilėje. Be žodžių kalbate tai, kad nors ir nesutinkate viena su kitu tam tikrais klausimais, svarbiausia – jūs kartu. O tai reiškia, kad nugalėsite bet kokius sunkumus.

Nenaudokite sekso kaip bausmės

Jei atsisakote sekso, kai esate nepatenkinti, įskaudinti arba pykstate ant sutuoktinio, palaipsniui santuokinį gyvenimą paverčiate pragaru. Vietoje aukščiausio artumo laipsnio – fizinio ir dvasinio – seksas tampa ginklu, o pati santuoka – kova dėl lyderio pozicijos. Ar verta bekalbėti, jog tai kelias į niekur?

Jei jūs dėl kažko nesutinkate su vyru, sakykite tai tiesiai. Tik jokiais būdais neatstumkite jo, nebent nesutarimai tokie dideli, kad nebematote galimybės ir toliau likti kartu.

Negalvokite, kad viskas bus kaip kine

Degančios žvakės, grindys, nubarstytos rožių žiedlapiais, balta kaip sniegas šilkinė patalynė, idealūs kūnai ir beprotiškas (savaime aišku, abiejų vienu metu) orgazmas... Visa tai puiku, bet: taip realiame gyvenime būna retai. Ypač jei turite du vaikus, šunį, nervingą darbą ir apskritai nuolat neišsimiegate.

Europos seksologų tyrimai parodė, kad net tų porų, kurios laiko save laimingomis, sėkmingo ir nesėkmingo sekso santykis būna maždaug 50/50. Kartais viskas nutinka per greitai, kartais jums kas nors trukdo, orgazmo vienu metu pasiekti nepavyksta, o kartais ir visai nepatiriate. Jei esate išmintingi, suprasite, kad tai normalu.

Nustebinkite

Taip, jūs žinote, kad kiekvienas kartas negali būti unikalus ir nepakartojamas, tačiau kartais lovoje tikrai turi nutikti kažkas nepaprasto. Tarp vaizduotės ir libido – labai glaudus ryšys. Galbūt net glaudesnis, nei priimta manyti. Kai tik kažko naujo ir neįprasto pojūtis ima gesti, mūsų geismas blėsta. Ir palaipsniui visai sunyksta, jei tai leidžiame.

Prigalvokite sau romantiškų pasimatymų, darykite staigmenas, pirkite naujus apatinius ir neleiskite nuoboduliui įsigalėti. Juk pojūčių naujovė priklauso ne nuo metų, išgyventų kartu, kiekio, o nuo jūsų fantazijos.

Flirtuokite

Svarbiausia šeimyninių porų problema – priprantate vienas prie kito ir nustojate vilioti sutuoktinį. Jums atrodo, kad jis užkariautas kartą ir visam laikui, o dabar galima nusiraminti. Tačiau juk jums norisi jausti, kad savo vyriškiui esate pati mylimiausia ir geidžiamiausia? Jam norisi to paties.

Taigi flirtuokite vienas su kitu. Renkitės jam vienam, gundykite ir demonstruokite visus savo talentus ir sugebėjimus. O dar – juokaukite, juokitės, kvailiokite. Su kuo dar galite būti vaiku, jei ne su pačiu artimiausiu jums žmogumi?

Žvelkite vienas kitam į akis

Ir būtinai – nors kartais – žvelkite vienas kitam į akis orgazmo metu. Šiuo metu jūs atviriausi ir pažeidžiamiausi. Ir jei tokiu metu žvelgiate mylimam vyriškiui į akis, tai tolygu aistringiausiam meilės prisipažinimui.

Pamirškite nešvarius indus

Sudėtingiausia – nuo buities problemų persijungti į aistrą ir romantiką. Būna dienų, kai net orgazmo metu nesiliaujate galvoti apie tai, ko nespėjote darbe ar namie. Ir visai tai nuodija jums malonumą. Išmokite atsiriboti nuo problemų. Jei mylitės su mylimuoju, pamirškite visa kita. Pagalvosite apie tai rytoj.

Išbandykite greitą seksą

Greitas ir aistringas seksas maloniau nei ilgas ir nuobodus. Ypač jei esate pavargę ir norite miego. Nesidrovėkite kalbėti apie savo troškimus, nepasiduokite stereotipams. Skaitėte, kad moteriai reikalinga švelni preliudija? Kad greitas seksas nesuteikia tokio pasitenkinimo, kaip lėtas ir ilgas? Pamirškite. Darykite tai, kas patinka, ir taip, kaip norisi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją