Gatvėje be drabužių

Sapnuojate, kad ateinate į darbą ir užsiimate įprastais dalykais. Arba galbūt einate gatve, sėdite kavinėje... Jaučiatės visai normaliai, tik staiga suvokiate, kad jūs visiškai nuogi.

Tai reiškia, kad kažkokie įvykiai verčia jus jaustis pažeidžiamu ir bejėgiu. Gyvenimas tarsi jūsų nebesaugo. Galbūt jums atrodo, kad buvote pernelyg atviras su kuo nors, papasakojote daugiau, nei buvo būtina. Jei sapne be drabužių ateinate į darbą, baiminatės atrodyti nekompetentingas ir bijote, kad galiausiai kolegos ir vadovai supras, koks jūs.

Pasiklydote

Sapnuojate, kad atkakliai stengiatės surasti kelią namo. Viskas aplink jums atrodo nepažįstama, ir niekas iš praeivių negali padėti.

Tai reiškia, kad stengiatės grįžti į tą laiką, kai jums buvo gera ir ramu. Jei vieta, kur bandote nueiti, susijusi su jūsų jaunyste, jūs skausmingai reaguojate į tai, kad tampate vyresni. Jei ieškote kelio į tėvų namus, jums nepakanka rūpesčio ir globos. Jei vieta, kur pasiklydote, atrodo pavojinga, jūsų kažkas netenkina realiame gyvenime, o galbūt net atrodo grėsminga.

Laikote egzaminą

Sapnuojate, kad mokykloje arba universitete laikote egzaminus. Ir staiga suprantate, kad paskutinį kartą vadovėlius buvote atsivertę prieš daug metų ir nieko neatsimenate. Esate sutrikę ir negalite atsakyti nė į vieną egzaminuotojo klausimą.

Tai reiškia, kad realiame gyvenime susidūrėte su išbandymu. Situacija reikalauja, kad parodytumėte visus savo įgūdžius ir žinias, o jūs nesate tikri, kad išlaikysite šį gyvenimo egzaminą. Toks sapnas gali reikšti ir tai, kad jūsų gyvenimiški reikalavimai pernelyg aukšti, kad jūs per daug reiklus sau ir aplinkiniams, kad skausmingai išgyvenate bet kokį nepasisekimą.

Jūs padarėte žmogžudystę

Sapnuojate, kad kažką nužudėte. Visai neketinote to daryti arba, priešingai, sąmoningai tai darėte. Dabar neįsivaizduojate, ką daryti su lavonu. Bijote, kad jus užklups nusikaltimo vietoje.

Tai reiškia, kad žmogus, kurį nužudėte, simbolizuoja jums tam tikrą gyvenimo dalį, įvykius ar savybes, kurias jūs norite ištrinti iš atminties, trumpiau tariant – nužudyti. Galbūt realiame gyvenime jūs gan pasyvus ir negalite ryžtis svarbiam poelgiui, o ši problema kaip tik ir susijusi su „nužudytu“ žmogumi. Jei „nužudėte“ kažką iš artimų žmonių, tai gali reikšti, kad santykiai su šiuo žmogumi problematiški, bet jūs kol kas to negalite pripažinti net sau.

Jūs skęstate

Sapnuojate, kad stovėjote ant kranto ar maudėtės jūroje ir jus nunešė didžiulė tamsi banga. Nugrimztate po vandeniu, jums nėra kuo kvėpuoti, springstate ir neturite jėgų išplaukti į paviršių.

Tai reiškia, kad realiame gyvenime kažkokie įvykiai tampa nebekontroliuojami. Galbūt jus užspaudė jausmai ir suvokiate, kad negalite savęs kontroliuoti. Arba galbūt užsivertėte ant savęs tokią didžiulę įsipareigojimų naštą, kad negalite su ja susidoroti. Arba susidūrėte su finansinėmis problemomis. Vienu žodžiu, pasąmoningai juntate, kad realiame gyvenime aplinkybių banga neša jus į atvirą jūrą ir kol kas nežinote, kaip viskas baigsis.

Mylitės su tėvu

Sapnuojate, kad mylitės su kažkuo iš artimiausių giminaičių. Suprantate, kad tai neteisinga ir šlykštu, bet nežinote, kaip galėjote patekti į tokią siaubingą situaciją.

Tai reiškia, kad kažkokie jūsų giminaičio bruožai jums atrodo labai patrauklūs ir galbūt sukelia pavydą. Arba jūsų partneris realiame gyvenime kažkuo primena giminaitį iš sapno.

Jums iškrenta dantys

Sapnuojate, kad burnoje dantys ima klibėti ir iškrenta.

Tai reiškia, kad jūsų laukia svarbus reikalas, kuriam reikės rimtų pastangų. Jei sapne iškrenta dantys, jaudinatės dėl to, kokį įspūdį darote aplinkiniams.

Pavėluojate į lėktuvą

Sapnuojate, kad atvažiuojate į oro uostą ir išaiškėja, kad pametėte bilietą, pasą arba supainiojote skrydžio laiką. Panašus sapnas: jūs kelionėje ir staiga suvokiate, kad reikia išvažiuoti tuojau pat, bet nespėjate susirinkti daiktų.

Tai reiškia, kad realybėje jūs veikiausiai labai tikslus ir tvarkingas. Viską planuojate daugeliui dienų į priekį, labiausiai bijotės ką nors praleisti. Jums atrodo, kad viskas kontroliuojama, bet jūsų jausmai protestuoja. Juk negalima būti įsitempusiam kiaurą parą.

Vyras jums neištikimas

Sapnuojate, kad vyras turi kitą. Matote juos kartu arba randate jos fotografiją vyro kišenėje, arba skaitote meilės laišką, kurį jis jai parašė.

Tai reiškia, kad santykiai su vyru jums atrodo nepakankamai stabilūs. Toks sapnas visai nebūtinai reiškia, kad vyras jums tikrai neištikimas: veikiausiai jis simbolizuoja tik jūsų neužtikrintumą dėl rytojaus.

Jūs pamiršote vaiką

Jūs sapnuojate, kad visiškai pamiršote apie tai, jog turite vaiką. Seniausiai jo nemaitinote ir nevystėte, o galbūt pamiršote paimti iš vaikų darželio.

Tai reiškia, kad prieš jus atsiveria perspektyvos (tą ir simbolizuoja vaikas), bet jūs neskiriate naujam projektui pakankamai dėmesio. Be to, tai labai tipiškas nėščiųjų ir jaunų motinų sapnas, - jos jaudinasi, ar sugebės gerai rūpintis savo mažyliu.

Mirė artimas žmogus

Sapnuojate, kad mirė kažkas iš draugų ar giminaičių, verkiate ir negalite nustoti.

Tai reiškia, kad baiminatės būti atstumtas. Mylite šį žmogų, bet jaučiate jam ir negatyvius jausmus – kaltę, pavydą, susierzinimą. Jūsų santykiai priėjo aklavietę, laikas išsiskirti.

Gydytojai rekomenduoja

Iš medicinos požiūrio taško sapnas – ne kas kita, kaip vizuali mūsų nervinės sistemos darbo išraiška. Jei nervinė sistema veikia normaliai, sapnuojame ramius sapnus. Jei nuolat tenka priimti rimtus sprendimus, išgyventi emocijų audras ir susidurti su stresinėmis situacijomis, sapnuosis košmarai. Ir čia nieko baisaus: tai normali organizmo reakcija. Bet jei neramūs sapnai reguliariai kartojasi visą mėnesį, verta pasikonsultuoti su gydytoju.

Būkite dėmesingesni savo organizmui. Nakčiai išgerkite raminamojo žolelių mišinio, nežiūrėkite televizijos, vartokite kmynus, imbierą, šalaviją, svogūnų laiškus. Pasiimkite laisvą dieną. Galbūt jūs tiesiog pavargote.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją