Kaip jau anksčiau buvo pranešta, iš valdininkų ir verslininkų sulipdyta darbo grupė, iki liepos 1 d. turėjusi parengti teisės aktus, reikalingus privalomam užstatui už gėrimų pakuotes įvesti, išsiskirstė taip nieko ir neparengusi.

Todėl Aplinkos ministerija (AM) pati parengė Pakuočių ir pakuočių atliekų tvarkymo įstatymo projektą, kuris supureno teisinę dirvą šiam užstatui įvesti. Pasak Aleksandro Spruogio, AM sekretoriaus, šią savaitę projektas išsiųstas derinti ministerijoms.

Projekte kol kas nėra numatyta nei terminų, kada įsigaliotų užstatas, nei jo dydžio, nei kokiai gėrimų pakuotei jis galiotų. Įvesti užstatą už gėrimų pakuotes užsimota, nes Lietuva nevykdo stiklo pakuočių atliekų tvarkymo užduočių. Įvedus užstatą ir renkant pakuočių atliekas prekybos vietose, jų, manoma, pavyktų sutvarkyti daugiau nei dabar.

Dalis atliekų tvarkytojų, prekybininkų pritaria užstato idėjai, tačiau yra ir nemažai abejojančiųjų, ar verta jį įvesti. A. Spruogio nuomone, realiai Lietuvoje užstatas už vienkartines gėrimų pakuotes galėtų veikti ne anksčiau kaip 2010-2011 m.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją