Nei R. Daškevičius, nei V. Žiemelis apie pasikeitimus LBF vadovybėje nenori kalbėti.

Kaip dienraščiui "Respublika" sakė Lietuvos kūno kultūros ir sporto departamento direktorius Rimas Kurtinaitis, departamentas negali kištis į sporto šakos federacijos , kuri yra visuomeninė organizacija, reikalus.

Buvęs garsus krepšininkas R. Kurtinaitis sakė nemanąs, kad boksas, vadovaujamas nusikaltėlių autoriteto, atsidurs už ribos.

Anot R. Kurtinaičio, Lietuvos imtynių federacijai ėmus vadovauti Andrejui Gribojedovui, šioje organizacijoje iš esmės pasitaisė reikalai ir ji tapo viena pavyzdinių sporto federacijų.

A. Gribojedovas, pravarde Grybas, anksčiau teisėsaugininkų buvo siejamas su nusikalstama grupuote "Vilniaus brigada".

33-ejų metų R. Daškevičius 1989 metais organizavo Kaune veikusią "daškinių" grupuotę. Praėjusio dešimtmečio pradžioje R. Daškevičius buvo nuteistas už verslininko turto prievartavimą.

1999 metais R. Daškevičius įtrauktas į Kauno miesto Organizuotų nusikaltimų tyrimo tarnybos operatyvinę įskaitą, teismas jam pusei metų buvo skyręs apribojimus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją