Jonavos g. 51A atidaryta nauja 7 tūkst. kvadratinių metrų automobilių stovėjimo aikštelė-kempingas skirta turistams, keliaujantiems vadinamaisiais kemperiais. Čia yra elektra, papildomas apšvietimas, tiekiamas geriamas vanduo, įrengti tualetai.

"Valanda transporto priemonės stovėjimo naujoje aikštelėje įkainota pagal mažiausius šiuo metu mieste galiojančius tarifus - vienu litu", - LŽ sakė UAB Automobilių stovėjimo aikštelės direktorius Algimantas Puidokas. Tad kiekvieno namelio su ratais savininkas turėtų pakloti 24 litus, nesvarbu, kiek valandų per parą spės pasinaudoti kempingo paslaugomis. A.Puidoko tvirtinimu, kempinge dar trūksta daugelio dalykų, pavyzdžiui, informacinių stendų. Be to, keliautojai neturės galimybės čia apsistoti ilgam laikui. "Planuojame, kad ateityje kempinge bus galima išsinuomoti namelį su ratais ir jame pagyventi. Bet tai - ateities klausimas", - įsitikinęs direktorius.

Pasak jo, kempingą prižiūrės nuolatiniai darbuotojai. A.Puidokas tikino, jog kol kas nebus reikalaujama, kad apsistoję kempinge asmenys iškart sumokėtų už parą. Tačiau dalis Kauno miesto tarybos narių nerimauja, kad rasis norinčiųjų beveik nemokamai pasinaudoti kempingo paslaugomis - tualetais, geriamu vandeniu, todėl automobilių statymo tvarka, jų nuomone, turėtų būti griežta. Dar daugiau problemų dėl naudojimosi kempingu gali kilti brangstant vandeniui. Esą miestiečiai gali įsigudrinti kempinge jo prisipilti į tuščią tarą ir parsinešti namo asmeniniam naudojimui.

Kaune yra tik vienas kempingas, šiuo metu vadinamas laikinuoju. Nuolatinį kempingą norėta įrengti Lampėdžiuose, bet kol kas šis projektas nesulaukia Europos Sąjungos finansavimo. Be to, kilo abejonių dėl kempingo vietos, nes numatytoji patenka į Nevėžio draustinio ribas, o statybos jame - negalimos.