Jeigu taip gyvybiškai reikėjo Lietuvai išaiškinti, kas yra šeima, tai reikėjo tik nuvažiuoti iki pirmo kaimo ir paklausti to pas pirmą sutiktą močiutę. Būtų gavę aiškų atsakymą. Tą atsakymą tereikėjo įrašyti į autoatsakiklį. Jei kam nors kiltų klausimas, kas yra šeima, užtektų kilstelėti telefono ragelį. Greita, pigu ir paprasta.

Pagimdyta „geniali“ idėja

Pakraupsti, kai išgirsti, kad parlamentarai pasižadėjo įkurti naują ministeriją.

Ministerijoje be abejo bus ministras, jo padėjėjai ir patarėjai, ir dar visa eilė valdininkų. Visiems reikės atlyginimų, patalpų, kompiuterių. Ministras tikrai nevažinės troleibusu.

Ironiška, bet naujos Šeimos ministerijos išlaikymui bus atimami pinigai iš tų pačių šeimų mokesčių pavidalu. Už šeimos pinigus pasisamdysime krūvą valdininkų, kad jie mums „teisingai“ paaiškintų, kas yra vertas šeimos vardo, o kas - ne. Gal be reikalo jaudinamės?

Gal naujai ministerijai išlaikyti reikalingos lėšos bus gautos, apkarpius kitas ministerijas?

Gal tik mums pamiršo pranešti šią džiugią naujieną?

Socialinių reikalų ministerija net neišraudo

Kas atsitiko mūsų Socialinių reikalų ir darbo ministerijai? Ar jai atsibodo rūpintis šeimos reikalais, ar tai neįeina į jos funkcijas? Ministrė turėjo stoti mūru už lėšų taupymą ir jų paskyrimą socialiai remtinoms šeimoms .Tūkstančiai šeimų laukia - nesulaukia būsto. O parlamentarai žmonėms gyvybiškus klausimus sprendžia, kurdami brangiai kainuojančias naujas ministerijas.

Gal tai daro todėl, kad būtų kam kelt interpeliacijas?

Parlamentarus galime išleisti nemokamų vasaros atostogų

Mes parlamentarams mokam atlyginimus, antra tiek duodam kanceliarinėms jų išlaidoms, suteikiam automobilius. Pastatėme puikius rūmus. Gal išleiskime juos nemokamų atostogų? Sutaupysim nemažai pinigų, nemokėdami jiems atlyginimų. Išnuomosime Seimo patalpas renginių organizatoriams.

Nauda bus dviguba. Valstybė gaus pajamų, galės padėti socialiai remtinoms šeimoms. O parlamentarai nesugalvos įkurti dar vienos ministerijos, kurią primes mums išlaikyti. Nebereikės mums mokėti už tokius stulbinančius atradimus, kaip kad „vaikui geriausia augti darnioje šeimoje“.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!