Jeigu jūs vis tik pirmenybę teikiate kreminio pavidalo neatspariems lūpdažiams, kurie yra parduodami buteliukuose ir tepami šepetėliu ar pirštu, tai gražiai dažytas lūpas išsaugoti padės specialūs fiksatoriai. Juos galima tepti po lūpdažiais arba ant jų. Tokį pat poveikį sukuria ir kremas-pudra, kuriuo prieš tepant lūpdažius lygiu sluoksniu padengiamos lūpos.

Dažant lūpas ne mažiau svarbus yra ir kontūrinis pieštukas. Jo pagalba galima subtiliai pakoreguoti lūpų liniją paslepiant jų trūkumus. Norėdamos kuo tiksliau apvesti viršutinę lūpą, pirma ant jos užtepkite maskuojančią priemonę ir lygiai pirštais ją paskirstykite. Jei lūpos labai siauros, liniją pieškite ties išorine lūpų linija šiek tiek padengdamos ir odą aplink lūpas.

Putlių lūpų įspūdį galima išgauti naudojant dviejų spalvų lūpų dažus. Tamsesnės ir šaltesnės spalvos lūpdažius užtepkite arčiau išorinio lūpų kontūro, o šviesius šilto atspalvio – ant lūpų centro. Linijas užglaistykite šepetėliu. Po to ant viršaus užtepkite lūpų blizgesio.

Per storas lūpas galite susiaurinti, kontūriniu pieštuku apvesdamos jas ties vidine linija. Jei jūs dar neturite pakankamai patirties, pradėkite ties vidurine viršutinės lūpos dalimi ir apibrėžkite linijas link abiejų išorinių kampų.

Norint sukurti tolygų natūralų įspūdį labai svarbu, kad kontūrinis pieštukas ir lūpų dažai sutaptų savo spalva ir tono intensyvumu. Labai išraiškingai ant lūpų atrodo naujasis “blizgus” lūpdažis su auksinėmis kruopelėmis: sukuriamas nuolatinio saulės spindulių žaismo įspūdis. Tačiau kokį lūpdažį jūs benaudotumėte, tikros sėkmės galima sulaukti tik tuomet, jei jūsų lūpos ir be dažų atrodo sveikos ir prižiūrėtos. Todėl keletą kartų per savaitę tepkite jas maitinamuoju kremu, o retkarčiais naudokite ir pilinginio tipo kaukes.

Pabrėžkite kontūrą

Kad lūpos atrodytų natūraliai ir į akis nekristų lūpų kontūro ir spalvos skirtumas, kontūrinę liniją šiek tiek perbraukite link lūpų vidaus.

Sodri spalva lūpas pagyvina

Padažykite kontūru apvestas lūpas: iš pradžių perveskite dažais nuo lūpų kampučių link centro, o po to kruopščiai jas padažykite.

Blizgesys suteikia tūrio

Plonos lūpos atrodys putlesnės, jei ant lūpdažio užtepsite šiek tiek permatomo ar šviesesnio lūpų blizgesio.

Patarimas: be pašalinių pėdsakų

Ko gi bus vertas pats puikiausias makijažas, jeigu po pirmos šypsenos ant dantų liks lūpdažių žymės? Kad taip nenutiktų, būtina pašalinti lūpų dažų likučius. Nudažiusios lūpas, keletui sekundžių jomis suspauskite švarią servetėlę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją