6 porcijoms reikės:


2 kg kiaulienos mentės,
3 šaukštų aliejaus,
2 šaukštų Dižono garstyčių,
2 šaukštų medaus,
200 ml alaus,
1 arbat. šaukštelio džiovintų kmynų,
druskos ir maltų pipirų pagal skonį,
1 saldžiosios paprikos papuošimui.

Padažui:

Po 2 šaukštus sviesto ir medaus,
1 arbat. šaukštelio juodųjų pipirų (žirneliais) ,
malto imbiero ir cinamono pagal skonį,
200 ml alaus,
50 ml vandens,
200 g džiovintų juodųjų slyvų su kauliukais,
150 g razinų.

Mėsą įtrinkite druska, pipirais. Apkepkite iš visų pusių keptuvėje. Perdėkite į formą, išteptą augaliniu aliejumi ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 170 C.

Dubenėlyje sumaišykite garstyčias, po 1 šaukštą alaus ir medaus. Apliekite mėsą paruoštu padažu, pabarstykite kmynais. Kepkite mėsą 1,5 – 2 val., kas 20 min. aplaistydami atsiradusiu sultiniu.

Užpilui ištirpinkite inde sviestą, įdėkite medų ir prieskonius. Virkite ant silpnos ugnies, nuolat maišant apie 30 min. Supilkite džiovintus vaisius, alų ir vandenį. Uždenkite dangčiu ir troškinkite, kol džiovinti vaisiai suminkštės, o skystis suvirs į sirupą.

Paruoštą mėsą supjaustykite gabalėliais. Sudėkite į lėkštę. Nuplaukite papriką, pašalinkite sėklas ir supjaustykite gabalėliais. Patiekalą papuoškite kmynais ir pipirais. Atskirai patiekite paruoštą užpilą.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)