Pirmasis Ripley muziejus, dar vadinamas Oditoriumu, buvo atidarytas Čikagoje (JAV) 1933 metais, rašoma tripspirit.com. Idėjos autorius buvo Robertas L. Ripley – menininkas, žurnalistas, architektas ir kolekcininkas.

1918 metų gruodį, kuomet dirbo laikraščio „New York Globe“ komiksų dailininkų, jis sukūrė savo pirmąjį komiksą – „Believe It Or Not!“. Šiais laikais taip vadinamas skyrelis nuolat spausdinamas 38 pasaulio valstybių laikraščiuose, o pats šūkis tapo visų 29 po pasaulį išsibarsčiusių Ripley muziejų vizitine kortele.

Ieškant eksponatų muziejams, iš kurių kiekvienas yra architektūros ir dizaino meno šedevras, R. L. Ripley apkeliavo visą pasaulį. Kiekvienas muziejus savaip unikalus, kiekvienas įsikūręs įmantriame pastate ir nė viename muziejuje esantys eksponatai nesikartoja kitame.

R.L. Ripley projekto idėja buvo panaudota ne tik kuriant stulbinančius muziejus, kuriuose įdiegtos pačios šiuolaikiškiausios technologijos, bet ir televizijos šou „Ripley's „Believe It or Not!“, kuriame maždaug valandą pasakojama apie visokiausius neįtikėtinus viso pasaulio atsitikimus: apie mergaitę pakistanietę, kuri verkia stiklinėmis ašaromis, apie aklą muzikantą kiną, kuris pianinu gali atkartoti bet kokią melodiją, pirmą kartą išgirstą prieš porą sekundžių, apie unikalias chirurgines Siamo dvynių padalinimo operacijas, apie tailandiečius vorų medžiotojus ir pan.

Tarp eksponatų, pristatomų Holivudo Ripley muziejuje yra automobilis „Rolls-Royce Silver Ghost“, kuris iš 1 016 711 degtukų buvo sukurtas brito Rego Pollardo, o San Francisko Ripley muziejuje yra 2,5 m aukščio dinozauro figūra, sukurta vien iš automobilio bamperių ir Vincento Van Gogho portretas iš skrudintos duonos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją