Taip įvyksta kultūrų susidūrimas, kyla revoliucijos ir vartomi stalai…

„Permainų vėjai įpučia lyg šiol nematytų tendencijų, kai urbanistinis šiuolaikinio miesto stilius susimaišo su Anglijos aristokratų ekstravagancija. Įsivaizduokite: madinga miesto mergina pasidabina prašmatniu rožiniu ar žaliu anglišku tvido švarku, o galvą papuošia trumpa, aštria Sassoon šukuosena. Tokiu būdu ji tampa naujuoju anglų aristokratijos ekcentriškumo etalonu“, - pristatydama naująją 2008-ųjų rudens-žiemos Sassoon kolekciją, sako grožio salono „Jos kaprizai“ vadovė Ingrida Maliaukaitė.

Anot jos, žvelgiant dar giliau, iškyla visa legenda. Pasirodo, britų režisierius Michaelas Powellas ir jo kolega prodiuseris Emericas Pressburgeris savo filmuose, kurie laikomi anglų kino etalonu jau daugiau nei pusę amžiaus, sukūrė idealizuotą privilegijuotų ir išrinktųjų gyvenimo užmiestyje portretą. Įkvėpti šių romantiškų prisiminimų, Sassoon kūrėjai taip pat atsivertė albumus su ketvirtojo dešimtmečio garsiausios Anglijos meistro Geraldo Brockhursto Londono grietinėlės portretais. Jų tikslas – išgauti fantaziją, kurioje susimaišo miesto ir romantizuotos provicijos nuotaikos.

Todėl naujieji Sassoon kirpimai pasižymi minkšta gradacija, apvaliomis vidinėmis formomis ir ilgais dendiškais plaukų galiukais – tipiškais anglų džentelmeno atributais. Tarptautinis Sassoon kūrybos direktorius Markas Hayesas sako: „Mūsų idėja – sukurti tarsi nedidelę plaukų „kepurę“ ant viršugalvio, o tuomet likę plaukai – nesvarbu, ilgi ar trumpi, – kyšo iš apačios, suformuodami „formos po forma“ efektą. Šioje kolekcijoje didmiesčio puošeivų šukuosena, išsiskirianti geometrinėmis Sassoon formomis, pasipildo aristokratiška Anglijos nuotaika“.

Ypatingų aplodismentų reikalauja ir plaukuose žaidžiančių spalvų paletė – nuo skaidriai žalsvos iki tamsiai žalios ar net rožinės. Didžiosios Britanijos Sassoon spalvų vadovas Edwardas Darley sako: „Šioje kolekcijoje spalvas panaudojame visiškai kitaip. Čia daug yra karališkai žydros, baltos ir ryškiai raudonos. Šios spalvos labiau asocijuojasi su klasikine angliška suknele, o ne su šukuosena“.

„Argi mistinis Anglijos provincijos žavesys nėra atrastas ir išrastas iš naujo?! - pastebi grožio salono „Jos kaprizai“ direktorė I. Maliaukaitė, - Juk ne šiaip sau artėjančio sezono Sassoon tendencijose turtingos tradicijos ir kilnus paveldas susilieja su unikaliu Britanijos didmiesčių stiliumi tam, kad sukurtų naują modernaus pasaulio paveikslą. Tai – Naujoji Britanija“.

Kolekcijos kūrybiniai vadovai: Ingrida Maliaukaitė, Rasa Gaižauskaitė.

Kirpėjai: Valentina Valiūnienė, Inga Rimkevičienė, Deimantė Žižienė.

Makiažas: Egita Šukutienė, Inga Kšiveckienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją