Seksas keturiuose išmatavimuose

Paskutiniu metu masinės informacijos priemonės daug padarė, kad jus įtikintų, jog egzistuoja kažkokia atskira nuo visų kitų sferų - seksualinė gyvenimo sfera - su savo standartais ir taisyklėmis, savo mokslu ir praktika ir kad gilus šios sferos pažinimas bei įsisavinimas gali jums garantuoti 100% pasisekimą kiekvienoje situacijoje. Dar daugiau, pasirodo, tai galima nusipirkti už pinigus kažkokių tabletėlių ir tepalėlių pavidale.

Rinkis, nes pralaimėsi

Kiekvieno žmogaus seksualumas - tik dalis jo individualybės. O seksualinis kiekvieno žmogaus gyvenimas - nedidelė jo viso gyvenimo dalis. Todėl tas, kuris ieško "seksualios, temperamentingos" merginos, turėtų būti pasiruošęs neramiam gyvenimui, pilnam sukrėtimų ir gal net nueinančiam iki peštynių. Ir ta, kuri ieško "aitringo, nepasotinamo" vyriškio, turi žinoti, kad vienąkart jo temperamentas išsiverš už santuokos rėmų, o galbūt niekada į jokius rėmus ir nesutilps.

Tas, kuriam reikalinga nuolaidi ir ištikima draugė, neturėtų orientuotis į aistrą ir ugningą temperamentą. O ta, kuri ieško "pasiturinčio" vyro, turėtų atminti, kad tokie vyrai dirba nenormuotą darbo dieną. Gaudamos daugiau piniginiu ekvivalentu, jos kažkur negaus natūraliu...

Ar būtina gimti gražia?

Dauguma žmonių intuityviai suvokia tokius dalykus, tarp kitko, vyrai geriau, nei moterys. Kiekvienas gali tuo įsitikinti iš savo klasės ar kurso praktikos. Pirmiausia išteka merginos, turinčios ramų charakterį ir nepritrenkiančią išvaizdą. Būtent jas vyrai renkasi šeimyniniam gyvenimui, nors į diskotekas vaikščiojo su kitomis.

O tos, paskui kurias mokykloje bėgiojo berniukai, dažnai sunkiai susikuria laimingą šeimyninį gyvenimą. Viengungiai vyrai jas mėgsta - žingsniu į priekį, kad būtų kur akis paganyti, tačiau jokiu būdu ne šalia savęs bendram gyvenimui. Juk užnugaris turi būti saugus ir patikimas.

Gali būti, kad visa tai dėl to, kad berniukų gyvenimas aštresnis ir griežtesnis, nei mergaičių. Jame veikia paprasti įstatymai, ir kiekvienas puikiai žino savo vietą, savo silpnąsias ir stipriąsias puses ir tai, kuo gali pasitikėti. Dėl šių priežasčių berniukai būna kur kas didesni realistai.

Mergaitės gi labiau linkusios į romantiką ir iliuzijas, beje, iki pat brandaus amžiaus. Didžioji 20-mečių merginų pusė tiki, kad galima rasti vyrą, kuris bus vienu metu gražus ir turtingas, aistringas ir ištikimas, garbingas ir ūkiškas.

20-mečiai vaikinai į gyvenimą žiūri kur kas realiau. Tie, kurie nesiekia ypatingos karjeros, veda anksti, kol yra jauni, stiprūs, patrauklūs. Dažnai galima pastebėti poras, kur vyras yra daug ryškesnis, gražesnis ir seksualesnis už moterį.

Tokios poros, kaip bebūtų keista, turi gerą prognozę ateičiai. Jauno ir sveiko vyro seksualumas toks didžiulis, kad moters išvaizda jam neturi didelės reikšmės - svarbu vien tai, kad ji priklauso moteriškai lyčiai.

Tačiau didelę reikšmę turi jos nusiteikimas atsižvelgti į jo norus. Jeigu moteris įsimylėjusi ir nuoširdžiai žavisi vyru, jis bus visiškai patenkintas savo likimu, o jeigu ji dar ir pasiruošusi gimdyti jam vaikus - tai jau puikios sąlygos laimingai santuokai.

Taigi, priešingai vyraujančiai nuomonei, moters išvaizda negali būti nei laimės garantija, nei keliu į tą laimę. Tą patį galima būtų pasakyti ir apie jos temperamentą. Negražios ir aistringos bei gražios ir šaltos moterys turi visiškai vienodus šansus gauti tai, ko joms reikia.

Tai rodo, kad visiškai nereikia priimti už gryną pinigą visko, kas rašoma populiariuose moteriškuose žurnaluose. Pavyzdžiui, tai, kad dauguma vyrų labiausiai mėgsta aukštas blondines arba kad kažkokie lūpų dažai padarys jus dvigubai seksualesne.

Kokia dauguma? Ir ką reiškia "seksualesne"? Patrauklesne priešingai lyčiai? Visiems jos atstovams ar didžiajai daliai? Ar tai reiškia, kad visi vyriškos lyties atstovai vienodai reaguoja į visus dirgiklius ar tai, kad kas traukia vieną, kitą gali atstumti, o trečią palikti visiškai abejingą?

Jeigu visiems vyrams patiktų vieni ir tie patys dalykai, tai jau seniai būtų pasverta, išmatuota ir pripažinta norma. Tačiau viskas yra toli gražu ne taip. Juk į madą paeiliui ateina skirtingi dalykai: tai lieknumas, tai putnios formos, tai mažytė burna, tai putlios ir ryškios lūpos, siauri, vos matomi arba ryškūs ir tankūs antakiai.

Jau visas šis nenuoseklumas rodo, kad nėra jokių apibrėžtų ir universalių dirgiklių, būdingų visiems vyrams. Dar daugiau: viskas, ką moterys daro su savimi, daroma visiškai ne dėl vyrų. Šie gi paprasčiausiai kantriai iškenčia visas maskuotes ir įsigudrina netgi kažką pastebėti, kažką pajausti ir visgi išsirinkti draugę, nežiūrint į visus makijažus.

Vyrų pasirinkimas dažnai sukrečia ir įstumia moteris į neviltį. Tai tik dar kartą įrodo, kad nėra vieningo seksualumo standarto ir kad mes, moterys, prastai pažįstame vyrus, neteisingai juos vertiname ir iš viso, esame valdomos stereotipų, kuriems, tarp kitko, lengvai galime nusižengti, jeigu tik jie stovės mums skersai kelio.

Na, o pabaigai - pora istorijų, kurios papildo mūsų pamąstymus.

"Barbė"

"Iš pirmojo vyro pas antrąjį Barbė "ėjo" visus metus. Antrasis buvo aistringai įsimylėjęs ir reikalavo kuo greičiau sutvarkyti formalumus. Pirmasis gi buvo visiškai nepasiruošęs atsisveikinti su žmona, bandė atkalbėti, sakė, kad visa tai -laikina ir viskas tuoj susitvarkys.

Visi šios dramos herojai norėjo, kad situacija pagaliau išsispręstų, tačiau patys perdaug neskubėjo. Tikriausiai širdies gilumoje manė, kad tokie stiprūs jausmai daugiau niekada nepasikartos. Abu vyrai stengėsi pergudrauti varžovą, įrodyti, kad jis - būtent tai, ko reikia Barbei. Tai buvo galingas stimulas - abu žaidė, viršydami savo sugebėjimus.

Pirmasis palūžo "eks" - jis vyresnis, be to, jau pragyveno kartu su Barbe 4 metus ir truputėlį nuvargo. Naujasis gi skrajojo kaip ant sparnų. Tokios moters jis gyvenime nebuvo sutikęs. Su ja galima pragyventi 100 metų ir nenuobodžiauti...

...Iš antrojo vyro pas trečiąjį Barbė išlėkė su kulkomis. Šaudė, suprantama, antrasis vyras. Iš šeimyninio medžioklinio šautuvo, skirto meškoms, kuris į šipulius išnešiojo galingas ąžuolines duris. Tačiau Barbė vis tiek išėjo.

Trečiasis vyras neturėjo tokio puikaus buto, tačiau buvo jaunas, talentingas ir perspektyvus. Pateisino visas žmonos viltis - padarė stulbinančią karjerą. Tačiau ir po 10 bendro gyvenimo metų, Barbei užtrukus darbe, laukdavo jos prie laiptinės, kad pamatytų, kas ją parveža. Ir visa tai ne todėl, kad labai stipriai mylėjo, o todėl, kad mažai pasitikėjo...

Visi Barbės vyrai pažįsta vienas kitą. Kartais susitinka prie alaus bokalo ir pasiskundžia vienas kitam, kiek kraujo ji jiems išsiurbė ir sveikatos pagadino. Pačioje sunkiausioje situacijoje - trečiasis vyras, gyvenantis prispaustas jau 10 metų ir neturintis jokios vilties išsivaduoti.

Barbė gi mano, kad jos padermė degraduoja su kiekviena karta ir ji pati yra ryškus to pavyzdys. Štai jos tikra teta turėjo didžiulę lobą su aksominiu čiužiniu ir per savo gyvenimą pakeitė 7 vyrus. Ir kiekvieno iš jų gyvenime ši moteris buvo nepamirštamas įvykis.

Barbė gi palūžo ties trečiu: pagimdė dvi dukras ir visas jėgas atidavė, besirūpindama jų sveikata. O ji buvo ne ypač gera - nei viena iš dukterų nežadėjo pakartoti bent savo motiną.

Normalūs vyrai Barbę laikė pabaisa ir apeidavo iš tolo, nors ši turėjo viską: ir mielą veidelį, gražią figūrą, dailias kojas. Visas jos padžiūvęs stotas ir stambūs dantys žadindavo vyruose pavojaus jausmą: įkyrėsi - sugrauš. Visus savo vyrus Barbė išsirinko jaunus. Matyt, jaunystėje pavojaus jausmas pas vyrus dar neišvystytas ir jie lengvai pasiduoda užvaldomi aistros."

"Marė"

"Pogimdyvinės palatos kampe klegėjo prislopintas juokas, pereinantis į dejones ir aikčiojimus. Ten gulinčios dvi moterys raitėsi iš juoko ir keiksnojo savo kaimynę, kuri jas juokino.

-Nors pasidalintumėte, kas ten pas jus vyksta, - pavydžiai suskambo iš dešinės.

-Tegul ji pati ir pasidalina. Mare, pasidalink!

-Negaliu,-garsiu šnibždesiu atsiliepė ši.-Vakar tik gimdžiau, visą balsą prarėkiau...

-Na matai,- besijuokdama atsakė kaimynė.-O man jau visos siūlės iš juoko baigia iširti per tave.

Likusias 3 paras palata tiesiog klegėjo, nutildama tik maitinimų metu. Marė dienos šviesoje pasirodė kaip reta neišvaizdi: gauruota "berniuko be mamos" galva, įtraukta į pečius, kurie baigėsi palei pat ausis, beformė maža figūra, įsisukusi į ligoninės chalatą - ir visiškai jokio moteriško koketiškumo.

-Mare, ar turi vyra, -smalsavo kaimynės, bandydamos įsivaizduoti, kas gi padarė šiai juokdarei kūdikį. -Tikriausiai toks pat "kietas", kaip ir tu?

-Vyras?-Marė svajokliškai užmerkė akis. -Mano vyras lyrikas.

- O kodėl gi neateina?

-Kenčia. Kai nebeištvers - ateis.

Paprastai jau nuo penktos valandos po langais imdavo būriuotis vyrai, reikalaudami parodyti vaikus. Tą dieną dar prieš ketvirtą į langą barkštelėjo pirmasis akmenukas. Stovėjusios arčiau moterys klustelėjo: pas ką?

-Pas Mariną.

-Mariną? Tokios pas mus nėra.

-Kaip nėra? Pažiūrėkit...O, štai gi ji!

-Arūnai!-Marė tik sutabalavo rankomis ir vos neišlėkė pro langą.- Pasiimk mane greičiau iš čia. Čia vienas bobynas.

-Dar negaliu, lakuoju parketą, dar neišdžiūvo.

-Oi, moterys, eikit greičiau pažiūrėti, nepasigailėsite,-pakvietė stovėjusi prie lango kaimynė. -Marės vyras atėjo.

Visos lipte prilipo prie lango. Apačioje stovėjo tikras svajonių vyriškis: aukštas romantiškos išvaizdos blondinas su atsagstytu lietpalčiu. Nei pas vieną iš visų 12 palatos moterų neateidavo toks gražuolis. Neįmanoma buvo netgi įsivaizduoti jų kartu. Kaip jie į svečius eina? Kaip susipažino? Ši mįslė visoms nedavė ramybės.

-Mare, iš kur tu jį pasigriebei?

-O, pasakei... Tai jis mane pasigriebė, kaip virusą kokį...

-Ne, tu rimtai...

-Taigi mes iš vieno kaimo. Šienapjūtės metu jis mane netyčia grėbliu užkabino ir sužeidė, taigi, paskui prisėjo vesti...

Sulaukti iš jos rimto atsakymo buvo neįmanoma. Taip mes ir nesužinojom tiesos apie šią keistą porą, išskyrus tai, kad atrodė abu be galo įsimylėję ir vienas kitu patenkinti. Tai ir privertė mus susimąstyti apie tai, ko gi iš tiesų reikia vyrams ir ar visiems jiems reikia to paties..."

Vertėtų pastebėti, kad jumoro jausmas, beje, lygiai toks pat patrauklus, kaip ir graži išorė. Tai tinka abiejų lyčių atstovams. Moteris niekada nepaliks mylimojo, kuris moka ją prajuokinti, todėl kad atsibosti gali viskas - tik ne jumoras. Be to, jis ne tik stimuliuoja seksualinius pojūčius, bet ir sėkmingai juos pakeičia.

Jumoro jausmas pas moteris - neįkainojamas reiškinys. Jos gali paversti kiekvieną jos trūkumą privalumu, nes kiekvienas trūkumas - tai tik dar viena proga skaniai pasijuokti, o kuo daugiau juoko - tuo geriau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją