Jums reikės:

175 g kambario temperatūros sviesto,
175 g smulkaus cukraus,
3 vidutinio dydžio kiaušinių,
175 g miltų,
3-4 šaukštų džemo,
žiupsnelio cukraus pudros,
trupučio aliejaus skardai patepti.

Mažos gudrybės

Tešlą gerai išmaišykite, įmušę kiekvieną kiaušinį.

Naudokite didelį metalinį šaukštą; maišykite tešlą, lyg rašydamos skaičių 8. Tai padeda išsaugoti purią plakamos tešlos struktūrą ir biskvitas iškepa puresnis.

Kepimo eiga:

1. Paimkite dvi kepimo formas, ištepkite jas aliejumi. Įkaitinkite orkaitę iki 190o C. Dideliame inde mikseriu išplakite tešlą su cukrumi iki purios šviesios masės.

2. Po vieną muškite kiaušnius, kiekvieną kartą tešlą išplakite mikseriu. Po to, maišant tešlą dideliu metaliniu šaukštu, palaipsniui suberkite miltus, stenkitės, kad neliktų gumulėlių. Kai tešla bus paruošta, padalinkite ją į dvi lygias dalis ir išpilkite į paruoštas kepimo formas.

3. Sulyginkite tešlos paviršių ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25 min – plutelė turėtų paruduoti, o biskvitas pakilti. Išėmę iš orkaitės apipjaukite peiliu pagal formos pakraščius, išimkite iš formos ir atvėsinkite. Patepkite paviršių džemu arba kremu, sulipinkite abu biskvito sluoksnius. Prieš patiekiant apibarstykite biskvitą cukraus pudra.

Galimi variantai

Kavos biskvitas

1 punktas lieka toks pat. Ištirpinkite 4 arbatinius šaukštelius tirpios kavos 2 šaukštuose karšto virinto vandens. Atvėsinkite, pusę supilkite į tešlą, kai kiaušiniai jau bus išplakti. Likusią dalį sumaišykite su 3 šaukštais riebios varškės ir 1 arbatiniu šaukšteliu cukraus pudros. Gautu kremu sulipinkite biskvito sluoksnius.

Apelsininis biskvitas su migdolais

Tešlą paruoškite pagal receptą, tačiau kartu su kiaušiniais įberkite sutarkuotą vieno apelsino žievelę ir 2 šaukštus apelsinų sulčių. Prieš įdedant į orkaitę, vieną iš biskvito dalių apibarstykite migdolais. Iškeptas dalis sutepkite 3 šaukštais apelsininio džemo. Biskvito su migdolais sluoksnį dėkite viršuje.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją